Edukacija
od 29.lipnja
do 20.srpnja

četvrtak/četvrtak
od 00:00 do 00:00

Planirajte LJETO KOD TESLE 2023.!

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla

Program “Ljeto kod Tesle“ osmišljen je s ciljem razvoja afirmativnog odnosa prema muzeju i maker kulturi kod mlađe skupine posjetitelja, odnosno razvoja nove, aktivne muzejske publike otvorene prema inovativnim/eksperimentalnim muzejskim praksama, participaciji i su-kreaciji. Program povezuje različite discipline i primjenjuje različite pristupe kako bi kod korisnika_ca potaknuo znatiželju i kreativnost. U fokusu programa je održivost, jedan od ključnih izazova suvremenog društva te ujedno i tema kojom se Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona.org intenzivno bave kroz svoje redovne izložbene i edukativne programe.

Program se provodi u formi radionica pod vodstvom i u međusobnoj suradnji umjetnika_ca, dizajnera_ica i predstavnika_ca tehničkih, prirodnih i društveno-humanističkih znanosti. Temelji se na iskustvima i znanjima stečenim provedbom programa „Makers' Community Hub“ (Radiona.org. i Tehnički muzej Nikola Tesla) u sklopu međunarodnog projekta Urban Manufacturing (https://projects2014-2020.interregeurope.eu/urbanm/) u kojemu je sudjelovalo desetak pripadnika makers zajednice s radionicama iz STEAM područja (biologija, okoliš, recikliranje/nadciklaža (upcycling), zelene kulture, obnovljivi izvori energije, dizajn, kreativnost, elektronika).

Vrijeme održavanja: 20.6.-20.7.2023.

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla

(opisi i termini radionica bit će naknadno objavljeni)

Nositelj programa: TEHNIČKI MUZEJ NIKOLA TESLA

Partner: RADIONA.org

Autorica koncepta: Deborah Hustić

Autorice i voditeljice programa u 2023.: Kosjenka Laszlo Klemar (TMNT), Deborah Hustić (Radiona.org)

Vizualni identitet: Ivan Klisurić

Program je financiram sredstvima Ministarstva kulture i medija kroz Program poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj u 2023.









Fotografije edukacije