Edukacija
od 13.srpnja
do 13.srpnja

četvrtak/četvrtak
od 10:00 do 12:00

Ljeto u Tesli: radionica udruge Bioteka - Istraži i izradi fosile!

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla

Evo nas na samom kraju programa „Ljeto kod Tesle ” i dolazi nam udruga Bioteka radionicom Istraži i izradi fosile! koja se održava u četvrtak, 13. srpnja 2023. od 10:00 do 12:00 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla. 

Pod naše povećalo dolaze fosili! Istražite fosilne ostatke mnogih neobičnih životinja poput trilobita, amonita, čak i pravih pravcatih dinosaura, a zatim izradi “vlastiti” fosil! Tijekom radionice istražit ćemo i što nam fosili mogu reći o organizmima današnjice i raspraviti o pitanju: prijeti li današnjim životinjama izumiranje?

Radionica je namijenjena djeci, mladima i odraslima
Vrijeme održavanja: četvrtak, 13. srpnja 2023., 10:00 – 12:00h
Broj polaznika: 10
Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr 

O voditeljici:
Katarina Horvat diplomirala je 2020. nastavnički smjer biologije i kemije na Biološkom odsjeku PMF-a u Zagrebu, tokom studija bila je aktivna članica studentske udruge BIUS te je bila edukatorica u sklopu Znanstvenih čarolija. Tijekom 2020. i 2021. je radila u Oikonu – Institut za primijenjenu ekologiju gdje joj je primarni fokus bio na praćenju ptica. Zaposlenica je udruge Bioteka u kojoj radi kao stručna suradnica – edukatorica. U svom radu do sada radila je kao edukatorica na projektima Bioteke: „JAK – JAčanje Kapaciteta djece za znanstvenu i mentalnu pismenost“ (koji je ujedno i vodila), Aktivni mladi u lokalnoj zajednici, Panda 5 – projektna nastava za darovitu djecu.

O organizaciji:
Udruga Bioteka je od osnutka 2010. do danas provela više od 70 projekata koji podižu razinu kvalitete STEM obrazovanja, donose istraživačku, projektnu i problemsku nastavu sukladno suvremenim metodama poučavanja, uključuju djecu, mlade i javnost u projekte zaštite okoliša i prirode, zagovaraju analitički, kritički i argumentirani pristup rješavanju problema, potiču međusektorsku suradnju, prenose znanja o učinkovitim metodama obrazovanja, doprinose održivom razvoju te osnažuju lokalne zajednice za pokretanje pozitivnih društvenih promjena.

Na nacionalnoj razini organizacija je prepoznata po stručnim internetskim portalima www.biologija.com.hr (za odrasle) i www.bioteka.hr (za djecu i mlade), zatim Programu edukacije koji uključuju  provedbu STEM radionica tijekom cijele školske godine (stem.bioteka.hr), ljetne i zimske STEAM kampove i putujući koncept „Bioteka u pokretu“ koji znanstvene radionice donosi osnovnoškolskoj djeci diljem zemlje.

Program “Ljeto kod Tesle“ financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija kroz Program poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj u 2023.

Više o programu: https://radiona.org/ljeto-kod-tesle-2023/









 

Fotografije edukacije