AKCIJA KULTURE!

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 12.05.2015. / 12.05.2015.
vrijeme održavanja: od 10 do 17 sati
organizator: Tehnički muzej, Ministarstvo kulture RH

Tehnički muzej jedno je od mjesta gdje će se 12. Svibnja 2015. u vremenu od 10 do 17 sati odvijati Akcija kulture!

U organizaciji Ministarstva kulture i uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje, u prostorima Studentskog centra i Tehničkog muzeja u Zagrebu, 12. svibnja 2015. godine, od 10 do 22 sata, održat će se prva Akcija kulture!

Program događanja u Tehničkom muzeju možete preuzeti u prilogu.
Akcija kulture! je besplatna i otvorena za sve.


Akcija kulture! inovativan je kulturno-umjetnički i edukativni sajam gdje se djeca, mladi, učitelji, nastavnici, ravnatelji vrtića i škola, edukatori, stručni suradnici i roditelji mogu upoznati s recentnim edukativnim praksama, izmijeniti iskustva ili dogovoriti suradnje s muzejima, umjetničkim organizacijama i kazalištima. Akcija kulture! ujedno će omogućiti razmjenu programa i povezivanje između vrtića, škola, kulturnih i obrazovnih institucija i organizacija.

Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta već treću godinu uspješno zajednički provode program Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi kojem je cilj približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima. S obzirom na to da se program vrlo uspješno provodi, a da je  namijenjen djeci i mladima u dislociranim, prometno slabije povezanim područjima smatrali smo  potrebnim informirati i druge moguće korisnike o  umjetničko-edukativnim programima koje Ministarstvo kulture podržava.

Projekt Akcija kulture! započeo je i kao jedna od aktivnosti u zajedničkom projektu u kojem Ministarstvo kulture sudjeluje kao partner Ministarstvu kulture Republike Slovenije, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Slovenije i Cankarjevomu domu u višegodišnjem projektu Kulturni bazar.

Za najave grupa i informacije molimo kontaktirati deborah.hustic@min-kulture.hr
https://www.facebook.com/pages/Akcija-kulture/1579794495613651

Cilj Akcije kulture! jest okupiti što veći broj djelatnika u kulturnom i umjetničkom odgoju i obrazovanju te institucije koje žele predstaviti svoje kulturne i umjetničke programe namijenjene djeci i mladima. Također, Akcijom kulture! želi se na jednom mjestu predstaviti edukativnu produkciju za djecu i mlade koju je podržalo Ministarstvo kulture RH.

Program će se u gore navedenim prostorima odvijati od 10 do 22 sata, izlagački prostor aktivnosti bit će na raspolaganju institucijama i organizacijama koje žele predstaviti promidžbene materijale, a u sklopu sajma održavat će se radionice, edukativni programi, kazališne i plesne predstave za djecu i mlade, roditelje te učitelje i nastavnike.

Sudjeluju: Plesni centar Tala, Udruga Vibra, BeatBusters, Kazalište Tvornica lutaka, Pinklec, Kazalište Mala scena, Ljekarnik –  Croarija, Muzej suvremene umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt, Galerija Klovićevi dvori, Djeca susreću umjetnost, Udruga Moj svijet , Gimnazija Sesvete , Udruga Atom, Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće, Pisci na mreži, Škola medijske kulture – Hrvatski filmski savez, Kampanja Čitaj mi!, Branko Trajkov  – Trak, Arheološki muzej, Udruga za promicanje vizualne umjetnosti OPA , Pogon Jedinstvo, Centar za ženske studije/Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke, Gradski muzej Sisak & Konzervatorski ured Sisak, Udruga KURZIV - Platforma za pitanja kulture, medija i društva - Kulturpunkt.hr, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Animafest, Zagreb Film Festival, Hrvatsko dizajnersko društvo, Etnografski muzej, Laboratorij zabave, Prirodoslovni muzej Zagreb, Hrvatski restauratorski zavod, Uprava za zaštitu kulturne baštine, Odjel za digitalizaciju, UNESCO - Ministarstvo kulture RH, Tehnički muzej.

Za najave grupa i informacije molimo kontaktirati deborah.hustic@min-kulture.hr
https://www.facebook.com/pages/Akcija-kulture/1579794495613651

Akcija kulture! – Raspored radionica u Tehničkom muzeju

Akcija kulture! – opis radionica

povratak