ČAROLIJA DODIRA

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 12.04.2011. / 14.05.2011.
vrijeme održavanja: radnim danom osim ponedjeljka 11 do 15 sati
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Mario Mirković

Izostanak dodira s muzejskim predmetom ograničava cjelovitost njegovog doživljaja, a u svrhu njegovog čuvanja i zaštite. No, ne mora uvijek biti tako… 

Jedna od važnih uloga muzeja je čuvanje i zaštita predmeta od oštećenja, ali uz nastojanje prikaza kao dijelova prostora i vremena iz kojeg potječu. Dodir je jedna od najosjetljivijih tema u muzejima, gdje posjetioci žele u potpunosti zadovoljiti potrebu za istraživanjem te kroz neposredni dodir s predmetom dobiti cjelovit doživljaj. Djeca na poruku „ne diraj“ reagiraju pomalo zbunjeno i razočarano, jer je upravo dodir jedan od naših najvažnijih osjeta kojima doživljavamo svijet.
U sklopu 16. muzejske edukativne nagradne igre Tehnički muzej kroz specifične prezentacije muzejskih predmeta pomoću replika i interaktivnih prikaza te pokusa omogućit će posjetiocima da osjetom dodira dožive neke od izložaka u odjelu Transformacije energije.
Akcija se uz stručno vodstvo odvija od 12. travnja do 14. svibnja 2011. i to radnim danom osim ponedjeljka u vremenu od 11 do 15 sati.
 
 
Voditelj akcije: Mario Mirković
mario.mirkovic@tehnicki-muzej.hr
 
Tehnički muzej, Zagreb, Savska cesta 18, tel. 48 44 050

povratak