ČUDESNI UREĐAJI ZA OSLIKAVANJE MOZGA

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb, KINO DVORANA
datum početka/završetka: 21.02.2019. / 21.02.2019.
vrijeme održavanja: 18 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Markita Franulić

Ljudski mozak iznimno je kompleksan sustav, a više o njegovom istraživanju saznati ćete na ovom predavanju

U četvrtak, 21. veljače 2019. u 18 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla održat će se predavanje za građanstvo na temu:

ČUDESNI UREĐAJI ZA OSLIKAVANJE MOZGA

Predavačica je Ana Sušac

Ljudski mozak sastoji se od stotinu milijardi živčanih stanica koje su međusobno povezane i čine vrlo kompleksan sustav. Fizičari su se pridružili ostalim znanstvenicima u istraživanju mozga od stanične razine do složenih kognitivnih funkcija. U predavanju će se prikazati fizikalne osnove rada uređaja za istraživanje mozga. Što znače kratice EEG, MEG, PET, CT, MR? Kako se mjere magnetska polja mozga koja su milijun puta slabija od magnetskog polja Zemlje? Hoćete li radije ići na EEG ili CT snimanje? Kako se mijenja mozak taksista u Londonu dok rade svoj posao? Mijenja li učenje fizike mozak? Odgovore na ova i slična pitanja saznat ćete na predavanju. 

Ana Sušac predaje fiziku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu s istraživanjem neurodinamike procesiranja lica i sudjelovala u radu laboratorija za funkcionalno oslikavanje mozga u Finskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Italiji. Njeni glavni istraživači interesi su u području edukacijske fizike i edukacijske neuroznanosti koja je novo interdisciplinarno područje istraživanja u kojem se tradicionalne metode edukacijskih istraživanja kombiniraju sa suvremenim tehnikama koje se koriste u neuroznanosti.   

ULAZ NA PREDAVANJE JE BESPLATAN
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb
01/4844 050, marijo.zrna@tmnt.hr

povratak