FabFest | Otvoreni dan novih tehnologija

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb, IZLOŽBENA DVORANA
datum početka/završetka: 10.11.2018. / 10.11.2018.
vrijeme održavanja: 10 do 15 sati
organizator: FabLab
voditelj: udruga FabLab

Kao i prethodnih godina udruga FabLab pred kraj godine organizira okupljanje svojih članova i prijatelja

Ove godine, u subotu 10.11.2018. od 10 do 15 sati, organiziramo događanje pod nazivom FabFest | Otvoreni dan novih tehnologija, koji predstavlja nastavak naših dosadašnjih Otvorenih dana 3D ispisa koje održavamo od 2013.

Ove godine, ovo druženje organiziramo u sklopu STE[A]M tjedna od 5-11.11.2018. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. 

Osim tehnologija digitalne proizvodnje i maker kulture, posjetitelji će moći pogledati različite projekte zasnovane na Arduino, RPi i drugim razvojnim platformama, različiti senzori i upravljanje, plovila, letjelice i drugi DIY projekti.

Posjetitelji će se moći okušati u lemljenju, upravljanju uređajima, slaganjem osnovni elektroničkih sklopova ili jednostavnih botova.

Tom prilikom željeli bismo i postaviti osnove povezivanja sličnih kreativnih i inovativnih organizacija i institucija, poput FabLab-a, Makerspace-a i sličnih širom RH. Namjera je osnovati nacionalnu mrežu inovativnih i kreativnih prostora, a kroz naše aktivnosti u EU projektima i mrežama u kojima sudjelujemo, možemo iste povezati na nekim budućim nacionalnim i EU raspisima. O toj temi moći ćemo detaljnije i u otvorenoj diskusiji sa drugim sudionicima.

povratak