HALO, HALO...

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 16.06.2018. / 16.06.2018.
vrijeme održavanja: u 10 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Kosjenka Laszlo Klemar

Ljudi su nekada komunicirali bez telefona, mobitela ili e-maila. Na našoj radionici upoznati ćemo vas sa poviješću komuniciranja na većoj udaljenosti

Možete li zamisliti život bez telefona, mobitela ili e-maila? Život u kojem ne možete javiti prijatelju ili prijateljici da ćete zakasniti na dogovor 15-ak minuta, mami ili tati da nećete stići na ručak, život u kojem s prijateljem/icom, poznanikom/icom ili rođakom/injom koji/a živi na većoj udaljenosti možete komunicirati isključivo putem pisma poslanog poštom ili po „osobnom kuriru“? Upravo je tako život izgledao prije izuma telegrafa - prvog aparata za komuniciranje na većoj udaljenosti.

Kroz povijest i sadašnjost komuniciranja na daljinu provest će vas glumac Silvio Mumelaš, a imat ćete priliku i okušati se u ispisivanju poruka Morseovim kodom te sudjelovati u eksperimentu prenošenja zvuka žicom.

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. Obavezno je prisustvovanje punoljetne osobe u pratnji.

Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav (20HRK) i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj: 01/ 4881-643 do petka 15.6.2018. u 16 sati. 
Broj sudionika je ograničen, zato požurite!

povratak