RADIONICA RAZOTKRIVANJE

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb, KINO DVORANA
datum početka/završetka: 19.01.2019. / 20.01.2019.
vrijeme održavanja: u 10 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Kosjenka Laszlo Klemar

U svom ormaru čuvate odjevne predmete iz Kamenskog, Varteksa, DTR-a, Slavonije, Uzora, Nade Dimić ili neke druge domaće tekstilne industrije?

PROJEKT SKROJENE BUDUĆNOSTI?
UP.02.1.1.03.0043
Europski socijalni fond
Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
 
 
RADIONICA RAZOTKRIVANJE
19. i 20.1.2019., u 10.00
Tehnički muzej Nikola Tesla
voditeljice: Lea Vene, Ivana Čuljak
 
 
U svom ormaru čuvate odjevne predmete iz Kamenskog, Varteksa, DTR-a, Slavonije, Uzora, Nade Dimić ili neke druge domaće tekstilne industrije? Donesite ih u muzej i podijelite s nama njihovu priču!
 
Svaki odjevni predmet „čuva“ doživljaje i iskustva osoba koje su ga nosile, posjeduje neku vrstu biografije, neodvojive od biografije vlasnika. Ujedno je i svjedok vremena i prostora, ali i društvenih normi pa i kulturnih procesa.
 
Metodom pričanja priče („storytellinga“) na radionici ćemo nastojati iščitati različite biografije, značenja i identitete odjevnih predmeta koje ga čine važnim i vrijednim čuvanja. Prizvat ćemo sjećanja vlasnika o vremenu u kojemu je odjevni predmet nastao/postao njegovim vlasništvom, važnim trenucima u kojima je bio nošen… Razmotrit ćemo procese nastajanja i razvoja biografija modnih odjevnih predmeta, njihovu prostornu, vremensku i društveno-kulturnu uvjetovanost te izraditi neku vrstu memorijskog zapisa.
 
Za sudjelovanje na radionici potrebno je donijeti jedan ili više odjevnih predmeta proizvedenih u bivšoj ili aktualnoj domaćoj tekstilnoj industriji. To može biti modni, ekskluzivan predmet, kao i svakodnevni, odjevni predmet, iz osobne garderobe ili obiteljskog nasljeđa. Pozivamo sudionike da ponesu i fotografije iz obiteljskog albuma (ako takve postoje) koje dodatno potiču sjećanja i asocijacije. 
 
Prijave i dodatne informacije: 
e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr 
tel./mob: 01/4881-614; 091/573 0082.
kontakt osoba: Kosjenka Laszlo Klemar, voditeljica projekta
 
Radionice su dio projekta „Skrojene budućnosti“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.
Financijska vrijednost projekta:  547.246,02 kn
Sadržaj je isključiva odgovornost Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

povratak