TMNT STEAM ADVENTSKI VIKEND - ELEKTRIČNE KUGLICE

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb, KINO DVORANA
datum početka/završetka: 17.12.2017. / 17.12.2017.
vrijeme održavanja: 10 do 12 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Kosjenka Laszlo Klemar

Radionica se zasniva na STEAM pristupu te se kroz „uradi sam“ praksu kombiniraju znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike

SVA MJESTA NA RADIONICI SU POPUNJENA

Dani su Adventa i sve oko nas se šareni, „blinka“ i svjetluca. U ovo doba godine definitivno vrijedi pravilo „više je više“ i zato smo za nadolazeći vikend pripremili prigodnu radionicu na kojoj ćemo izrađivati adventske ukrase.

Radionica se zasniva na STEAM pristupu te se kroz „uradi sam“ praksu kombiniraju znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike.

ELEKTRIČNE KUGLICE

Za sve one koji vole elektroniku i kojima su uobičajene staklene i plastične božićne kuglice pomalo dosadne, pripremili smo radionicu koja spaja osnovna znanja s područja elektrotehnike i kreativnost. Sudionici radionice savladat će osnove elektronike, naučit će kako spojiti strujni krug te pomoću stečenog znanja i malo kreativnosti napraviti fora kuglicu koja svijetli.

Za sudjelovanje u radionici nije potrebno predznanje.

Autori i voditelji radionice: Kosjenka Laszlo Klemar, muzejska pedagoginja i Petar Vrpoljac, student strojarstva

Radionica je namijenjena djeci od 7 do 12 godina. Roditelji su dobrodošli.

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Zbog prostornih ograničenja broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje je potrebno se najaviti mailom na: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili telefonom na 01/ 4881 643.

povratak