ZAGREB NA KOTAČIMA KAKAV JE BIO PRIJE DEVET DESETLJEĆA

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 07.06.2014. / 07.06.2014.
organizator: Tehnički muzej
voditelj: Marijo Zrna

Ove subote, 7. lipnja 2014. u vremenu od 8 do 12 sati u dvorištu Tehničkog muzeja možete pogledati izložbu oldtimera

Ove subote, 7. lipnja 2014. u vremenu od 8 do 12 sati dođite u Tehnički muzej i osjetite duh starog Zagreba te miris sagorjelog benzina automobila bez katalizatora. U suradnji s Oldtimer klubom Zagreb organiziramo izložbu starodobnih automobila i motocikala čije je zajedničko obilježje da su svi stari najmanje 30 godina. Očekuje vas stotinjak vremešnih kočija bez konja i njihovi živopisni vlasnici koji će rado s posjetiteljima podijeliti svoja iskustva o starodobnim vozilima, a možda neke od vas i povesti na promotivnu vožnju Zagrebom.    

Povod izložbe je 29. Oldtimer reli u organizaciji Oldtimer kluba Zagreb, koji će se održati 7. i 8. lipnja 2014., a s obzirom da ima međunarodni karakter,  na izložbi u Tehničkom muzeju očekuju se vozila iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije... Izložba će biti otvorena od 8 do 12 sati, nakon čega će svi sudionici u organiziranoj koloni krenuti u promotivnu vožnju ulicama Zagreba. Na izložbi će sudjelovati samo prijavljeni sudionici relija.

Suradnja Oldtimer kluba Zagreb s Tehničkim muzejom neraskidiva je i svake godine nastojimo prigodnom izložbom podsjetiti na neka stara dobra vremena...
Naši zajednički programi započeli su još 1986. godine u povodu 100. obljetnice automobila, prigodno obilježenom izložbom starodobnih vozila i modnom revijom u Tehničkom muzeju. Tada se okupilo tridesetak vlasnika sa svojim limenim ljubimcima koji su inicirali i osnivanje Oldtimer kluba Tehnički muzej. Bio je to prvi klub ljubitelja starodobnih vozila na području tadašnje Jugoslavije, ujedno i prvi na Balkanu. Dvije godine kasnije, Oldtimer klub Tehnički muzej prerasta u Oldtimer klub Zagreb.

Automobilska industrija generator je gospodarskog razvitka u bilo kojem gospodarstvu svijeta koje ima tu granu industrije, a automobil je još uvijek najsofisticiraniji proizvod kojeg su napravile ljudske ruke. Od kada je Karl Benz 1886. godine patentirao automobil, proizvođači širom svijeta proizveli su više od 2,5 milijarde automobila. Do danas se u proizvodnji automobila, s manje ili više uspjeha, okušalo čak 10.693 proizvođača širom svijeta.

Više o programu relija i itinereru kojim će vozila prolaziti možete naći na stranici http://www.oldtimer-klub-zagreb.hr/

Tehnički muzej, Zagreb, Savska cesta 18, tel. 48 44 050

povratak