ZAGREB NA KOTAČIMA KAO PRIJE DEVET DESETLJEĆA

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 06.06.2015. / 06.06.2015.
vrijeme održavanja: od 8 do 12 sati
organizator: Tehnički muzej i Oldtimer klub Zagreb
voditelj: Marijo Zrna

Ove subote, 6. lipnja 2015. u vremenu od 8 do 12 sati dođite u Tehnički muzej i osjetite duh starog Zagreba

Ove subote, 6. lipnja 2015. u vremenu od 8 do 12 sati dođite u Tehnički muzej i osjetite duh starog Zagreba te zaboravljeni miris sagorjelog benzina automobila bez katalizatora. U suradnji s Oldtimer klubom Zagreb organiziramo izložbu starodobnih automobila i motocikala čije je zajedničko obilježje da su svi stari najmanje 30 godina. Očekuje vas stotinjak vremešnih kočija bez konja i njihovi živopisni vlasnici, koji će nas zajednički podsjetiti kako je vozni park Zagrepčana izgledao prije devet desetljeća. Vlasnici će s posjetiteljima podijeliti i svoja iskustva o starodobnim vozilima, a možda neke od vas povesti i na promotivnu vožnju gradom.    

Povod izložbe je 30. Oldtimer reli u organizaciji Oldtimer kluba Zagreb, koji će se održati 6. i 7. lipnja 2015., a s obzirom da ima međunarodni karakter, na izložbi u Tehničkom muzeju očekuju se vozila iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije... Izložba će biti otvorena od 8 do 12 sati, nakon čega će svi sudionici u organiziranoj koloni krenuti u promotivnu vožnju ulicama Zagreba. Na izložbi će sudjelovati samo prijavljeni sudionici relija.

Suradnja Oldtimer kluba Zagreb s Tehničkim muzejom neraskidiva je i svake godine nastojimo prigodnom izložbom podsjetiti na neka stara dobra vremena...
Naši zajednički programi započeli su još 1986. godine u povodu 100. obljetnice automobila, prigodno obilježenom izložbom starodobnih vozila i modnom revijom u Tehničkom muzeju. Tada se okupilo tridesetak vlasnika sa svojim limenim ljubimcima koji su inicirali i osnivanje Oldtimer kluba Tehnički muzej. Bio je to prvi klub ljubitelja starodobnih vozila na području tadašnje Jugoslavije, a ujedno i prvi na Balkanu. Dvije godine kasnije, Oldtimer klub Tehnički muzej prerasta u Oldtimer klub Zagreb.

Više o programu relija i trasi kojom će vozila prolaziti možete naći na stranici http://www.oldtimer-klub-zagreb.hr/

povratak