Edukacija
od 29.lipnja
do 29.lipnja

četvrtak/četvrtak
od 10:00 do 12:00

Ljeto kod Tesle: Radionica „Retro roboti – robotske mini skulpture” - sva mjesta su popunjena!

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla

Radionica pod nazivom „Retro roboti – robotske mini skulpture” pod vodstvom Tomislava Zidara održava se u četvrtak, 29. lipnja 2023. od 10 do 12h u Kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Radionica je dio programa Ljeto kod Tesle 2023.

Vrijeme održavanja: četvrtak, 29. lipnja 2022., 10:00 – 12:00h
Mjesto: Tehnički muzej Nikola Tesla
Broj polaznika: 12
Ciljna publika: djeca, mladi i odrasli
Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr 

Na radionici „Retro roboti – robotske mini skulpture” bavit ćemo se prenamjenom starinske (vintage), retro i odbačene tehnologije kako bi iz različitih mašina, strojeva i uređaja stvarali nove instalacije i objekte. Cilj je radionice koristiti zastarjelu tehnologiju koja više nema funkciju i pretvarati je u nove prostorne objekte koji pričaju neku svoju novu priču. Polaznici se ohrabruju da rastave različite uređaje koji nemaju više funkciju i pronalaze nove likovne suodnose između pokvarenih dijelova kako bi stvorili svog robota.

Ako mislite da iz trasha radimo novi trash, grdno se varate. Polaznici radionice će dobiti mogućnost biti dizajneri svog robota koji možete kasnije koristiti kao skulpturu, kao protagonista budućeg animiranog filma u tehnici stop-animacije ili stvarati funkcionalne, robotima nalik dizajnerske objekte, poput noćne svjetiljke, držača knjiga na polici i čuvara predmeta koje često gubite u svom stanu. 

Za radionicu imamo retro tehnologije, no isto tako možete donijeti i nešto svoje na čemu želite raditi.
Radionica je intergeneracijskog karaktera i otvorena svima.

O voditelju:
Tomislav Zidar (Djuvedz) djeluje već dvadesetak godina kao dizajner nakita i instalacija te vizualni umjetnik. Svoje radove izlagao je na nizu umjetničkih festivala i sajmova te u galerijskim prostorima u Hrvatskoj i inozemstvu. Njegov dizajnerski potpis je prepoznatljiv i radovi su mu bili u distribuciji mnogih muzejskih trgovina u Hrvatskoj i inozemstvu. Najviše se voli zatvoriti uz šalicu čaja u svoj studio i stvarati robotička bića od odbačene tehnologije koja nakon toga nastavljaju svoj život dalje u rukama mnogih zadovoljnih sretnika. 

Program je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija kroz Program poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj u 2023.







Fotografije edukacije