YouTube TMNT

Pogledajte na muzejskom YouTube kanalu:

 

TEHNIČKI MUZEJ NIKOLA TESLA VODIČ – NUKLEARNE TEHNOLOGIJE 

Nuklearne tehnologije, još jedno je u nizu video vodstava kustosa Tehničkog muzeja Nikola Tesla različitim odjelima Muzeja. Vodstva se snimaju od travnja 2020., a ovaj put novost je van muzejska suradnja. Doprinosom vanjskih suradnika, mladih stručnjakinja i stručnjaka mreže mlade generacije Hrvatskog Nuklearnog društva i Nuklearne elektrane Krško te Fonda za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško, omogućena je temeljita obrada vrlo intrigantne i aktualne teme. Gledatelji mogu saznati više o nuklearnim reakcijama fuziji i fisiji, načinima na koji se oslobađa nuklearna energija i kako se može iskoristiti za proizvodnju električne energije u nuklearnim elektranama, o budućnosti korištenja nuklearne energije, o zbrinjavanju nuklearnog otpada itd. Kao i svaki do sad snimljeni odjel (Transformacija energije, Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost i Promet) i ovo vodstvo je dostupno u kraćoj - 7 minutnoj i u dužoj 15 - minutnoj verziji. Kako je jedan od strateških ciljeva Muzeja integracija posjetitelja s različitim oblicima invaliditeta u muzejske aktivnosti, video klipovi su prilagođeni osobama s oštećenjem sluha. Također su titlani na engleski jezik. Ovi materijali nastali u muzejskoj produkciji, osim što se mogu gledati na YouTube kanalu i web stranici TMNT-a dostupni su i putem učitavanja QR koda unutar prostora muzeja, čime svim posjetiteljima, uključujući osobe s oštećenjem sluha i stranim posjetiteljima koji razumiju engleski jezik, nudimo razgled muzeja uz besplatni multimedijalni vodič.

 

TEHNIČKI MUZEJ NIKOLA TESLA VODIČ - TRANSFORMACIJA ENERGIJE 

TEHNIČKI MUZEJ NIKOLA TESLA VODIČ – OBNOVLJIVI IZVORI I ENERGETSKA UČINKOVITOST

EDUKATIVNA RADIONICA STRUJI STRUJA

 

VODIČ – Prometna sredstva

Multimedijalno vodstvo kroz odjel Prometna sredstva, vodič je muzejska savjetnica Neda Staklarević. Simultani prijevod na znakovni jezik Dubravka Sandev. Kako je jedan od strateških ciljeva Muzeja, integracija posjetitelja s različitim oblicima invaliditeta u muzejske aktivnosti, ovaj videozapis prilagođen je osobama s oštećenjem sluha, simultanim prijevodom na znakovni jezik. Program multimedijalnih vodstava je u cijelosti muzejska produkcija, snimljen opremom kupljenom sredstvima Ministarstva kulture u okviru Javnog poziva za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi.

#7minutamuzeja Prometna sredstva

Odjel Prometna sredstva Nakon odjela Transformacija energije i Obnovljivi izvori i energetska učinkovitost, pripremili smo i video vodstvo u odjelu Prometna sredstva. Muzejska savjetnica Neda Staklarević u 7 minuta provesti će Vas kroz ovaj posjetiteljima omiljeni odjel Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Program #7minutamuzeja, serijal je video vodstava kustosa odjelima TMNT-a, sažetih na trajanje od 7 minuta po videoklipu. Kako je jedan od strateških ciljeva Muzeja, integracija posjetitelja s različitim oblicima invaliditeta u muzejske aktivnosti, ovi videozapisi prilagođeni su osobama s oštećenjem sluha, simultanim prijevodom na znakovni jezik. Videoklipovi #7minutamuzeja dostupni su na YouTube kanalu Tehničkog muzeja Nikola Tesla, putem web stranice Muzeja te putem učitavanja QR koda unutar prostora muzeja. Programi su u cijelosti muzejska produkcija, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH u sklopu programa Ruksak (pun) kulture. Proširene verzije vodstava u trajanju od 15 minuta, dostupne su kao edukativni materijal na web stranici muzeja. Također su simultano prevedene na znakovni jezik.

Otvorenje izložbe Silvestar Kolbas: Fotokemika, 18. 12. 2020. - 7. 2. 2021.

Vodstvo odjelom Transformacija energije (dostupno i na znakovnom jeziku), 16'

Homo volans - Leteći čovjek Fausta Vrančića, animirani film

#7minutamuzeja Odjel Obnovljivi izvori i energetska učinkovitost (vodstvo dostupno i na znakovnom jeziku)

#7minutamuzeja Odjel Transformacija energije (vodstvo dostupno i na znakovnom jeziku)

TMNT TATTOOS Vlak Samoborček - kako napraviti privremenu tetovažu kod kuće

TMNT TATTOOS Podmornica CB 20 "Mališan" - kako napraviti privremenu tetovažu kod kuće

TMNT TATTOOS Padobran Fausta Vrančića - kako napraviti privremenu tetovažu kod kuće

PREDMETI PRIČAJU - Kapetan duge plovidbe Marko Margaretić ispričao je priču u našoj brodskoj „kormilarnici“, 1.

PREDMETI PRIČAJU - Kapetan duge plovidbe Marko Margaretić ispričao je priču u našoj brodskoj „kormilarnici“, 2.

PREDMETI PRIČAJU – Kombinirani audio i televizijski uređaj Grundig, priča Željko Staklarević, viši kustos TMNT u mirovini

APISARIJ - muzejske košnice sa živim pčelama

KOLEKCIONAR, vodstvo kolekcionara gosp. Zlatka Ivkovića - telefoni i telekomunikacijska tehnika