Edukacija
od 01.srpnja
do 01.srpnja

subota/subota
od 10:00 do 12:00

Ljeto kod Tesle: Radionica za djecu – 3D printanje muzejskih kolekcija - sva mjesta su popunjena!

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla

Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona.org pozivaju na radionicu za djecu – 3D printanje muzejskih kolekcija, koja se održava u subotu, 1. srpnja 2023. od 10:00 do 12:00 sati u Kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Radionica je namijenjena djeci od 8 do 14 godina starosti.
Radionica je besplatna. Potrebno je prijaviti se na: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

Polaznici radionice naučit će osnove rukovanja 3D printerom, odnosno bavit će se najraširenijom tehnikom ispisa 3D modela i modeliranjem – izradom objekata za ispis. Na kraju ćemo isprintati nešto zajedno i svaki će polaznik ponijeti svoj 3D printani predmet kući. Već godinama muzeji poput Metropolitana (New York), Rijksmuseuma (Amsterdam), Smithsonian muzeja (Washington) ili V&A muzeja (London) svoje muzejske kolekcije predstavljaju kroz edukativne programe vezane uz 3D ispis i tehnologiju 3D printera. Ovo je prilika da se okušate u 3D ispisu predmeta iz kolekcije Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

O voditelju:
Mario Pavlić – elektroničar po struci, radi godinama kao razvojni tehničar informatičkih sustava. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, specijalizacija u područjima PIC mikrokontrolera (Microchip), igraćih naprava, senzora pokreta, holograma, CNC uređaja i 3D printera. Do sada sudjelovao na mnogim izložbama i javnim događanjima. Član je Udruge za razvoj „uradi-sam“ kulture – Radiona – Zagreb Makerspace, gdje je osim na naprednoj elektronici, angažiran i kao tehnički voditelj grupe za 3D printere, laserske rezače i CNC uređaje. Voditelj niza uspješnih radionica vezanih za 3D printanje, kinetičke objekte, open source robotiku i tehnike jetkanjem.

Program “Ljeto kod Tesle“ je financiram sredstvima Ministarstva kulture i medija kroz Program poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj u 2023.








Fotografije edukacije