Događaj
od 14.srpnja
do 19.rujna

utorak/subota
od 09:00 do 17:00

Obavijest o radu Muzeja u okolnostima pandemije COVID-19

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 14.07.2020

Sukladno povoljnoj epidemiološkoj situaciji uz nove preporuke i upute HZJZ-a, moguće je organizirati obilazak rudnika i održavanje predavanja u Planetariju i Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle.

Tehnički muzej Nikola Tesla slijedom toga ponovno uvodi dnevna vodstva za individualne posjete, uz pridržavanje propisanih higijenskih mjera, kao i mjera fizičkog distanciranja.

Od dana 26. svibnja 2020. pojedinačnim posjetiteljima (uključeni parovi, obitelji s djecom i sl.) omogućena je posjeta Rudniku te predavanjima u Demonstracijskom kabinetu Nikola Tesla. Posjet rudniku radnim danom (utorak-petak) je u 15 sati, a predavanje u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle je s početkom u 15.30 sati. Vikendom razgled rudnika počinje u 11 sati, a predavanje u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle je u 11.30 sati.

Od dana 2. lipnja 2020. pojedinačnim (uključeni parovi, obitelji s djecom i sl.) posjetiteljima je omogućena i posjeta predavanjima u Planetariju. Radnim danom (utorak-petak) predavanje u Planetariju održava s početkom u 16 sati, dok se predavanje vikendom održava s početkom u 12 sati.

Radno vrijeme Muzeja do daljnjeg je:

utorak – petak: 9 – 17 sati,

subota i nedjelja: 9 – 13 sati,

ponedjeljkom i praznicima zatvoreno.

 

Obavezno je i dalje pridržavati se higijenskih mjera zaštite od virusa COVID-19:

- dezinfekcija ruku,

- pridržavanje fizičke udaljenosti od 1,5 m,

- ne dirati predmete i druge površine gdje to nije nužno.

Posjetitelji su obavezni nositi maske pri obilasku rudnika i tijekom predavanja u Planetariju. 

Broj posjetitelja koji mogu sudjelovati u vodstvima je ograničen, a po potrebi djelatnici Muzeja organizirat će i dodatna vodstva.  

U proteklom razdoblju kontakt s publikom ostvarivali smo virtualno, pa smo na web i Facebook stranicama te Instagramu objavljivali edukativne i tematske sadržaje vezane uz fundus Muzeja. S obzirom na iskazan interes naših online posjetitelja, nastavit ćemo djelatnost obavljati i na taj način, pa vas pozivamo da nas i nadalje pratite i u virtualnom prostoru.

Kontakt: marijo.zrna@tmnt.hr, tel. 091-3365-326

Fotografije događaja