Događaj
od 07.lipnja
do 07.lipnja

nedjelja
od 10:00 do 12:00

POP-IN radionice: Od pera do podmornice - TRAMVAJ

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 07.06.2020
Od pera do podmornice naziv je vodiča za mlade posjetitelje kroz stalni postav Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Tema svake od radionice je pojedini muzejski predmet predstavljen u vodiču. Cilj ovih radionica je upoznavanje javnosti sa stalnim postavom muzeja.

Tema radionice Tramvaj, u nedjelju, 7.6.2020., je tramvaj M 24 iz 1924. godine.

Tramvaj M 24 je proizveden u pogonima ZET-a u Savskoj cesti 18, na mjestu gdje je danas Tehnički muzej i gdje je nekada bila tramvajska remiza. Konstruirao ga je ing. Dragutin Mandl. Tramvaj je vozio ulicama Zagreba od 1924 do 1975. godine, nakon čega je u vlasništvu Muzeja. Dobrotom ZET-a 1991. godine tramvaj je restauriran i nedjeljom prometuje ulicama Zagreba u jednosatnoj vožnji.

U ožujku 2020. kao jedna od mjera suzbijanja COVID-19 pandemije, uz obustavljanje rada muzeja, privremeno je obustavljena i vožnja tramvajem. Vjerujemo da će naši posjetitelji vrlo skoro opet moći u tu, posebno u toplijim mjesecima, ugodnu vožnju.

U međuvremenu smo pripremili radionicu izrade modela našeg tramvaja, kad već vožnja u pravom nije moguća! Model tramvaja s radionice sudionici će moći ponijeti sa sobom.

Radionica je namijenjena svim uzrastima.

Doći i ostati (pop-in) može se po želji unutar dva sata trajanja radionice. Prijava nije potrebna. Radionice su besplatne uz kupljenu ulaznicu za stalni postav Muzeja, u iznosu od 20 kuna (za djecu do 7 godina starosti posjet zbirkama je besplatan).

Voditelj programa: Katarina Ivanišin-Kardum, viši kustos pedagog


Tehnički muzej "Nikola Tesla", Zagreb, Savska cesta 18
Informacije: 01/48 44 050; katarina.ivanisin.kardum@tmnt.hr
Fotografije događaja