Događaj
od 02.veljače
do 02.veljače

utorak
od 17:00 do 18:30

Otvaranje natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 02.02.2021
Natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ i ove će godine biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Prigodan program otvorenja natječaja održat će se u utorak, 2. veljače s početkom u 17 sati.  

Natječaj za ovu godišnju nagradu otvara se dvanaestu godinu zaredom. Natjecatelji će se moći prijaviti u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima, kategoriji kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i kategoriji projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije. 

Natječaj će biti otvoren 2. veljače prigodnim programom iz kojeg izdvajamo panel diskusiju pod nazivom „„Vozila na alternativni pogon kao temelj razvoja gospodarstva budućnosti s ciljem zaštite okoliša i smanjenja buke“ u kojoj će sudionici predlagati sve mogućnosti alternativnih pogona i prednosti takvih vozila. 
Sudionici panel diskusije su Ružica Lončar, profesorica 1. tehničke škole Tesla u Zagrebu, Tomislav Uroda, direktor tvrtke ICat d.o.o., Ivana Bučanac Jeleković, voditeljica odjela PR-a i marketinga tvrtke Toyota Croatia d.o.o. i Ivan Ivanković, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba. 

Ovogodišnji Dani Nikole Tesle, koje već tradicionalno organizira Tehnički muzej „Nikola Tesla“ povodom obljetnice Tesline smrti, nude prigodan program i ostale dane manifestacije. 
Broj mjesta za događanja je ograničen radi epidemioloških mjera, a ulaz je moguć isključivo uz pozivnice. 

Detalje o događanjima pogledajte u programu Dana Nikole Tesle i programu otvorenja natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost. 

Link za program Dana Nikole Tesle
URL:
https://tmnt.hr/hr-hr/
Fotografije događaja