Događaj
od 24.travnja
do 24.travnja

subota
od 16:00 do 17:30

Programiranje LEGO robota

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 24.04.2021
RADIONICA JE POPUNJENA I BITI ĆE DOSTUPNA ON LINE. LINK NA SADRŽAJ ĆEMO POSTAVITI NAKNADNO


Zadovoljstvo nam je najaviti Vam održavanje radionice PROGRAMIRANJE LEGO ROBOTA, prve u seriji radionica osmišljenih pod nazivom TMNTEEN: Kako živjeti znanost i inženjerstvo.

Voditelj radionice je Tomislav Jagušt, a radionica će se održati u subotu, 24. travnja 2021. u vremenu od 16 do 17.30 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjelovanje na radionici je besplatno i namijenjena je uzrastu između 13 i 18 godina starosti.

Zbog ograničenog broja sudionika na radionici obavezna je prethodna rezervacija na katarina.ivanisin.kardum@tmnt.hr.
Snimke radionica biti će naknadno dostupne na YouTube kanalu Tehničkog muzeja Nikola Tesla https://www.youtube.com/channel/UC8rij-3GvyOVImMiavR9J1Q 

O radionici i voditelju:

Ima li nešto zabavnije od programiranja robota? Ima, programiranje i upravljanje robotom kojeg smo prije toga sami složili od LEGO kockica. Na radionici Programiranje LEGO robota sudionici će napraviti upravo to - sastaviti jednostavnog LEGO robota i udahnuti mu život - programirati ga da izvršava jednostavne naredbe i komunicira s okolinom. Kroz zabavu i igru, sudionici radionice upoznat će se s osnovnim dijelovima LEGO robota, načinima programiranja i algoritamskim pristupom rješavanju problema te će vježbati sposobnost preciznog praćenja zadanih uputa i suradničke vještine. Istovremeno je cilj da upoznajući jedan mali segment onog čime se bave znanstvenici s FER-a, sudionici radionice prepoznaju život znanstvenika i inženjera kao kreativan, raznolik i privlačan.

Tomislav Jagušt, diplomirao je i doktorirao u području Računarstva na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva, gdje je trenutačno docent na Zavodu za primijenjeno računarstvo. Područja znanstvenog rada su mu računalom podržano obrazovanje i uporaba mobilnih tehnologija u obrazovanju. Voditelj je edukacijskih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE, suvoditelj FER-ovog programa popularizacije znanosti ŠUZA, suradnik na nekoliko projekata iz područja računalom podržanog obrazovanja i popularizacije STEM područja, mentor robotike u Centru za poticanje darovitosti djeteta "Bistrić" te redoviti sudionik raznih popularno-znanstvenih događanja (Festival znanosti, Noć istraživača i sl.).

Program TMNTEEN: Kako živjeti znanost i inženjerstvo?, autorica kojeg je Katarina Ivanišin Kardum, viši kustos pedagog Tehničkog muzeja Nikola Tesla, namijenjen je tinejdžerskoj populaciji s ciljem da se doprinese zainteresiranosti mladih ljudi za karijeru u znanosti i inženjerstvu. Interaktivna predavanja/radionice vodit će stručnjaci s područja prirodnih i tehničkih znanosti. Prva serija radionica održat će se u periodu od 24. travnja do 18. svibnja 2021., a sudjelovat će stručnjaci sa Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Geodetskog fakulteta, Tekstilno- tehnološkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Botaničkog vrta PMF-a i Instituta Ruđer Bošković.
18. svibnja 2021. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla ovim programom obilježiti će se Međunarodni dan muzeja, koji se ove godine obilježava temom „Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje“. Program na Međunarodni dan Muzeja moći će se pratiti direktnim prijenosom uživo putem YouTube kanala Tehničkog muzeja Nikola Tesla (https://www.youtube.com/channel/UC8rij-3GvyOVImMiavR9J1Q).

Tehnički muzej Nikola Tesla
Savska cesta 18, Zagreb
01/4844 050; marijo.zrna@tmnt.hr
Fotografije događaja