Događaj
od 08.svibnja
do 08.svibnja

subota
od 16:00 do 17:00

Krije li se u vama botaničar? – radionica

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 08.05.2021
TMNTEEN: Kako živjeti znanost i inženjerstvo?
Krije li se u vama botaničar? – radionica

Zadovoljstvo nam je najaviti Vam održavanje radionice KRIJE LI SE U VAMA BOTANIČAR, druge u seriji radionica osmišljenih pod nazivom TMNTEEN: Kako živjeti znanost i inženjerstvo?

Voditeljica radionice je Dubravka Sandev, a radionica će se održati u subotu, 8. svibnja 2021. u vremenu od 16 do 17.00 sati u Botaničkom vrtu Biološkog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, Marulićev trg 9a, Zagreb.

Zbog ograničenog broja sudionika na radionici obavezna je prethodna rezervacija na katarina.ivanisin.kardum@tmnt.hr.

Sudjelovanje na radionici je besplatno i namijenjena je uzrastu između 13 i 18 godina starosti.
Snimke radionica biti će naknadno dostupne na YouTube kanalu Tehničkog muzeja Nikola Tesla https://www.youtube.com/channel/UC8rij-3GvyOVImMiavR9J1Q.

O radionici i voditelju:
Tijekom radionice – interaktivnog vodstva Botaničkim vrtom Biološkog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, sudionici će dobiti uvid u djelić radnog dana botaničara i saznati što znači svakodnevno se baviti i brinuti o brojnim egzotičnim i endemičnim biljkama te koliko je to kreativan, raznolik, privlačan i zahtijevan posao. Možda vas upravo ovo iskustvo potakne na studij biologije, odnosno botanike, budući će se sudionici radionice i sami moći okušati u ulozi botaničara.

Dubravka Sandev diplomirala je i doktorirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje i danas radi kao stručna savjetnica u znanosti i visokom obrazovanju u Botaničkom vrtu PMF-a. Primarno se bavi ekologijom klijanja sjemenki rijetkih i endemičnih vrsta hrvatske flore. Voditeljica je zbirki hladnih i toplih staklenika, trajnica, banke sjemena te ostalih uresnih i autohtonih vrsta. Autorica je brojnih znanstvenih, stručnih te znanstveno popularnih članaka. Suautorica je i sudjelovala je u organizaciji trinaest edukacijskih izložbi te je vodila brojne edukacijske i stručne radionica za učenike i odrasle iz polja botanike. Surađuje s preko 300 botaničkih vrtova u svijetu. Od 2000. godine radi kao simultani prevoditelj na Hrvatski znakovni jezik na HRT-u.

Program TMNTEEN: Kako živjeti znanost i inženjerstvo?, autorica kojeg je Katarina Ivanišin Kardum, viši kustos pedagog Tehničkog muzeja Nikola Tesla, namijenjen je tinejdžerskoj populaciji s ciljem da se doprinese zainteresiranosti mladih ljudi za karijeru u znanosti i inženjerstvu. Interaktivna predavanja/radionice vodit će stručnjaci s područja prirodnih i tehničkih znanosti. Prva serija radionica održat će se u periodu od 24. travnja do 18. svibnja 2021., a sudjelovat će stručnjaci sa Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Geodetskog fakulteta, Tekstilno- tehnološkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Botaničkog vrta PMF-a i Instituta Ruđer Bošković.
Ovim programom 18. svibnja 2021. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla obilježiti će se Međunarodni dan muzeja, tema kojeg je ove godine „Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje“. Program na Međunarodni dan Muzeja moći će se pratiti direktnim prijenosom uživo putem YouTube kanala Tehničkog muzeja Nikola Tesla (https://www.youtube.com/channel/UC8rij-3GvyOVImMiavR9J1Q).

marijo.zrna@tmnt.hr
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb
01/4844 050
Fotografije događaja