Događaj
od 09.studenog
do 09.studenog

utorak
od 18:00 do 19:00

Predavanje ASTRONAUTIKA DANAS I SUTRA, Ante Radonić

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 09.11.2021
Predavanje ASTRONAUTIKA DANAS I SUTRA, Ante Radonić

PREDAVANJE ĆE SE ODRŽATI BEZ PRISUTNOSTI PUBLIKE U JAVLJANJU U ŽIVO NA FB PROFILU tEHNIČKOG MUZEJA NIKOLA TESLA!

Bit će posebno riječi o događajima ostvarenim u ovoj godini. Tako ćemo se upoznati s prvim helikopterom na Marsu i s prvim kineskim robotskim roverom na tom planetu. Govorit ćemo i o raketnim letjelicama i svemirskim brodovima privatnih tvrtki. Saznat ćemo nešto i o izuzetno zanimljivim misijama istraživanja asteroida. Tu su i pripreme za nove misije na Mjesec. Kada očekujemo nove letove s posadom na Mjesec?

Od 02.11. do 30.11.2021. u Zagrebu se održava manifestacija pod nazivom MJESEC ASTRONAUTIKE u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza (HARS ) te suorganizatora Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK), Amatersko raketno astronautičkog kluba Dubrava (ARAKD) i Astronomsko astronautičkog društva Zadar (AADZ).
Ova manifestacija ima tradiciju održavanja preko 50 godina sa ciljem popularizacije astronautike i raketnog modelarstva kroz razna predavanja koja su tematikom vezana za ova područja. Posebno je cilj zainteresirati i mlađe naraštaje za raketnu tehniku i raketno modelarstvo. Do sada se ova manifestacija odvijala u cijelom nizu gradova širom Hrvatske, a ove godine ponovno se vraća u Zagreb, u prostore Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Program se sastoji od prigodne izložbe o teleskopu Hublle i predavanja.
Fotografije događaja