Događaj
od 22.travnja
do 23.travnja

petak/subota
od 19:00 do 20:00

Tehnički muzej Nikola Tesla u Noći knjige 2022.!

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 22.04.2022
Ove godine u Noći knjige, Tehnički muzej Nikola Tesla svojim posjetiteljima nudi program virtualne izložbe dječjih likovnih radova o ljepoti i slobodi dječje mašte i edukativnu radionicu za djecu u društvu pčela u muzejskom vrtu s medonosnim biljem. Pripremili smo i prigodnu prodaju dječjih muzejskih publikacija u našem muzejskom dućanu.


VIRTUALNA IZLOŽBA
„Nevidljiva tvornica fantastičnih strojeva“ - Virtualna izložba digitaliziranih dječjih likovnih radova
iz fonda muzejske knjižnice Tehničkog muzeja Nikola Tesla

Početak programa: objava virtualne izložbe na mrežnoj i društvenoj platformi Tehničkog muzeja Nikola Tesla - Facebook i Youtube u petak, 22.04.2022. u 15:00h
Facebook: https://web.facebook.com/Tehni%C4%8Dki-muzej-Nikola-Tesla-335802459827986
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC8rij-3GvyOVImMiavR9J1Q/featured

„Nevidljiva tvornica fantastičnih strojeva“ naziv je muzejske virtualne izložbe dječjih radova o ljepoti i slobodi dječje mašte. Izložbom se javnosti predstavljaju digitalizirani dječji likovni radovi učenika osnovnih škola izrađeni tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća putem platforme projekta „Čovjek i tehnika“ Tehničkog muzeja u Zagrebu. Radovi su nastali kao rezultat suradnje Muzeja i škola na obradi tema s područja tehnike i znanosti u korelaciji s nastavom likovne kulture, a danas se čuvaju u fondu građe muzejske knjižnice.
Sudjeluju: Kristina Kalanj; Zvonimir Ambruš

EDUKATIVNA RADIONICA
„U društvu pčela u muzejskom vrtu s medonosnim biljem“
Početak programa: subota, 23.04.2022. u 19:00h

Radionica i čitaonica za djecu starosne skupine od 8 do 12 godina u muzejskom dvorištu i vrtu Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Edukativna radionica sastoji se od noćnog čitanja slikovnica iz muzejske knjižnice u izdanju Tehničkog muzeja Nikola Tesla „Pčelica Hana i prijatelji“ i „Priča iz pčelinjeg grada“, upoznavanja s pčelicama u muzejskom vrtu, sadnje medonosnog bilja i izrade straničnika na temu botanike i pčelarstva.
Napomena: sudjelovanje u radionicama se ne naplaćuje. Zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prethodna najava na adresu e-pošte: katarina.ivanisin.kardum@tmnt.hr.
Sudjeluju: Katarina Ivanišin Kardum; Kristina Kalanj; djeca

PRIGODNA PRODAJA DJEČJIH MUZEJSKIH PUBLIKACIJA
Trajanje programa: petak, 22.04.2022. do nedjelje, 24.04.2022. u radno vrijeme muzeja

Popust od 50% na dječje publikacije u izdanju Muzeja ostvaruje se u muzejskom dućanu tijekom radnog vremena TMNT-a od 22. do 24. travnja 2022. na sljedeće naslove: „Nikola Tesla“, „Od pera do podmornice – Vodič za mlade posjetitelje kroz stalni postav Tehničkog muzeja Nikola Tesla“ i „Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla“.

Pridružite nam se u Noći knjige!

Info: kristina.kalanj@tmnt.hr
Fotografije događaja