Događaj
od 02.lipnja
do 03.lipnja

četvrtak/petak
od 18:00 do 11:00

Artsformation: otvoreni razgovori @ TMNT (Maker kultura + umjetnost + dizajn + znanost građana)

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 02.06.2022
Otvoreni razgovori pod nazivom Maker kultura + umjetnost + dizajn + znanost građana kao dio međunarodnog projekta Artsformation održat će se u četvrtak, 2. lipnja 2022. od 18 do 19 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla u organizaciji udruge Radiona.org.

Otvorene razgovore vodimo o interakciji između kreativnosti, tehnologije, interdisciplinarnih pristupa i aktivnog građanstva prema stvaranju novih teritorija za društvene promjene i društava temeljenih na inovacijama, kritičkom mišljenju i održivoj koheziji. Razgovarat ćemo o pristupu znanju, mogućnostima malih i srednjih IT poduzeća koje temelje svoj rad na otvorenom kodu kao i zajedničkim vrijednostima kulturnog i poslovnog sektora za budući razvoj. Također posvetit ćemo se i ulozi umjetnika i dizajnera u oblikovanju smislenih scenarija za urbani razvoj mikro-zajednica odozdo prema gore te kreiranju raznolikih i interdisciplinarnih ekosustava.

Sudjeluju: članovi međunarodnog projekta Artsformation, članovi udruge Radiona.org i svi zainteresirani građani ravnopravno.

Artsformation istraživački je Horizon 2020 projekt koji se bavi sjecištima umjetnosti, društva i tehnologije.

Cilj projekta je razumjeti, analizirati i promovirati načine na koje umjetnost može ojačati društvene, kulturne, ekonomske i političke prednosti digitalne transformacije.
Artsformation istražuje potencijal umjetnosti da intervenira u kritična društvena pitanja, s ciljem otklanjanja niza zlonamjernih i eksploatatorskih aspekata digitalnih tehnologija, kao što su politika rada, privatnost i obrazovanja.
S Artsformation projektom sudjelujuće organizacije žele podržati i biti dio procesa stvaranja svojih zajednica otpornih i prilagodljivih u 4. industrijskoj revoluciji kroz istraživanje, inovacije i primijenjenu umjetničku praksu.

Partnerske organizacije u Artsformartion projektu jesu Poslovna škola Kopenhagen (Danska), Trinity College Dublin – Sveučilište u Dublinu (Irska), WAAG – Technology & Society (Nizozemska), Norveška poslovna škola (Norveška), LATRA (Grčka), KEA European Affairs (Belgija), Transmediale (Njemačka), FACT Liverpool (Velika Britanija) i European Alternatives (transnacionalna organizacija).

Detaljnije o projektu: https://artsformation.eu/






Fotografije događaja