Događaj
od 01.listopada
do 02.rujna

subota/petak
od 06:00 do 00:00

MAKER FAIRE ZAGREB 2022

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 01.10.2022
MAKER FAIRE ZAGREB 2022

Maker Faire Zagreb ponovno se vraća u Tehnički muzej Nikola Tesla gdje vas ovog vikenda 1 i 2. listopada očekuje bogat i zanimljiv program. Program će se odvijati u dvorištu i stalnom postavu Muzeja.

Ulaz na događanje je besplatan, a s obzirom da je Tehnički muzej Nikola Tesla i suorganizator događanja posjetitelji će moći ujedno razgledati besplatno i zbirke Muzeja.
MAKER FAIRE ZAGREB otvoren je od 11 do 17 sati, lokacija je Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb.

Maker Faire je najveći obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva pod pokroviteljstvom organizacije Make Community iz SAD-a. Maker Faire predstavlja okupljanje zaljubljenika u tehnologiju svih godišta - to su nastavnici, majstori, hobisti, pripadnici znanstvene zajednice, inženjeri, znanstveni klubovi, umjetnici, studenti i komercijalni izlagači. Međunarodno se održava od 2006. godine, a do danas je širom svijeta održano preko 200 različitih Maker Faire događanja.

Hrvatska udruga sa zagrebačkim sjedištem - FabLab, udruga za promociju digitalne fabrikacije - već godinama kao sudionik ili izlagač aktivno sudjeluje u Maker Faire događanjima širom Europe i sva ta međunarodna iskustva, kontakte i ideje ove godine početkom listopada okuplja u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, na četvrtom zagrebačkom Maker Faire-u.
Maker Faire Zagreb namijenjen je široj javnosti i usmjeren na čitavu regiju. Pretprošle, epidemijom obilježene 2020. godine, Maker Faire Zagreb bio je održan u ograničenom obliku u dvorištu Tehničkog muzeja Nikole Tesle, a izlagači su kroz online video sadržaje svim zainteresiranima predstavili svoj rad.

Svečano otvaranje Maker Fairea Zagreb 2022 za uzvanike, medije i javnost održat će se u subotu 01. listopada 2022. u 12 sati u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Neki od najavljenih izlagača i atrakcija na ovogodišnjem Maker Faireu:
Albert Gajšak sa svojim DIY kreacijama, Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu s projektom Virtualna povijest i virtualnim obilascima povijesnih lokacija, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija s projektom BIOPLAnet o kružnom gospodarstvu, FabLabhr.net s projektom STEAM SHOW koji spaja znanost i stand-up show u jedno, Soldered sa predstavljanjem svojih inovacija i edukacija, Iron Bull s daljinsko kontroliranim tenkovima, Zavod 404, Sveučilište Sjever sa svojim postignućima u 3D modeliranju, Rikon s cosplayom, FSB racing team sa StrixR – najnovijim trkaćim bolidom s motorom s unutarnjim izgaranjem, Udruga inovatora FSB-a s prvim studentskim borbama robota, FabLab Slavonika s maketama pametnih kuća, predstaviti će se i domaćin Tehnički muzej Nikola Tesla te mnogi drug iz Hrvatske I inozemstvai!

Održavanje Maker Fairea Zagreb financijski podržava Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

Više informacija o Maker Faireu Zagreb možete naći na:
Web stranici - https://zagreb.makerfaire.com/
Facebook stranici - https://www.facebook.com/makerfairezagreb
Facebook event: https://www.facebook.com/events/3320721414919979
Adresi e-maila info@fablab.hr
Fotografije događaja