Događaj
od 12.prosinca
do 13.prosinca

ponedjeljak/utorak
od 00:00 do 00:00

/MUSEAR HACKATON/

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 12.12.2022
Nakon održanih hackatona partnera projekta MUSEAR, 12. i 13. prosinca 2022. godine u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla” u Zagrebu, Novena organizira jedinstvenu besplatnu radionicu izrade digitalnih narativa u kulturi, MUSEAR Hackaton.

Ovo besplatno, edukativno događanja koje isprepliće IT, umjetnost i kulturu namijenjeno je kustosima, muzejskim djelatnicima, edukatorima, stvarateljima u području kulture i umjetnosti.
Tijekom dva dana hackatona sudionici će u suradnji s mentorima proći razvoj scenarija, snimanje i pripremu digitalnih materijala (slika, teksta, zvuka, video zapisa, 3D modela i animacija, 360 slika i 360 videa), nakon čega će grupe sudionika osmišljavati i stvarati svoje digitalne narative temeljem izložaka u samom prostoru muzeja Tehničkog muzeja Nikola Tesla.
Nakon izrade narativa grupno će se demonstrirati prezentacije i evaluirati po više kriterija, te se će se proglasiti pobjednički tim koji će ujedno i dobiti potporu za finalizaciju izrađene digitalne prezentacije za Tehnički muzej Nikola Tesla. Oblici potpore mogu uključivati snimanje i obradu digitalnih materijala, savjete za tehničke aspekte i narativnu strukturu, te pomoć pri izradi složenijih scena i programiranju.

Prijave za MUSEAR hackathon besplatne, a sudjelovati se može pojedinačno ili grupno. Više informacija o prijavi i sudjelovanju saznati na: bit.ly/MUSEAR-Hackaton-Prijava

*Partneri projekta MUSEAR, koji je sufinanciran iz programa Kreativna Europa Europske unije Creative Europe su: Pro Progressione IVAR Studios Howest KÖME - Kulturális Örökség Menedzserek EgyesületeLepenski Vir NaFilM: Národní filmové muzeum


Fotografije događaja