Događaj
od 27.siječnja
do 27.siječnja

petak
od 18:00 do 23:00

NOĆ MUZEJA - MUZEJI SU VAŽNI!

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 27.01.2023
NOĆ MUZEJA - MUZEJI SU VAŽNI!

Tehnički muzej Nikola Tesla i ove godine će sudjelovati na manifestaciji Noć muzeja.
Radno vrijeme Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Noći muzeja bit će od 18 do 23 sata, ulaz je besplatan.

Posjetitelji će moći razgledati stalni postav Muzeja u prizemlju (vatrogastvo, transformacija energije, prometna sredstva, info centar o radioaktivnom otpadu).

U 18, 19, 20, 21 i 22 sata biti će prezentacije izuma Nikole Tesle u kabinetu Nikole Tesle, gdje će se mjesta popunjavati prema raspoloživom kapacitetu na licu mjesta.

Zbog očekivanog velikog interesa javnosti postoji mogućnost ograničenja broja osoba pri ulazu pa molimo za strpljenje.

Noć muzeja u našem se muzeju održava pod geslom "muzeji su važni svakog dana". Stoga i u Noći muzeja predstavljamo ono što je bit djelovanja našeg muzeja - stalni postav, u kojem se očituju aktivnosti sabiranja građe, njezine obrade i zaštite, prezentacije i interpretacije te komunikacije. U postavu se manifestira i potreba za obnovom i modernizacijom muzejske infrastrukture i opreme te restauracije eksponata. I to nam je važno svakog dana.

Na raspolaganju smo vam svakodnevno našim stalnim postavom s oko 2500 eksponata, svakodnevnim demonstracijama izuma Nikole Tesle, 300 metara dugačkim rudnikom u centru Zagreba, nažalost više ne i planetarijem...
Tijekom cijele godine možete posjetiti niz tematskih izložbi te sudjelovati u edukativnim programima, programima popularizacije znanosti i tehnike, stručnim vodstvima, čitati naše publikacije, prisustvovati predavanjima, predstavama i drugim događanjima.
Tu smo za vas svakog dana osim ponedjeljkom i blagdanima.


U sklopu programa Noći muzeja 2023. večeras se u Varaždinu otvara izložba "Iza vatrenog zida - žene u vatrogastvu" nastala u suradnji Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Hrvatske vatrogasne zajednice.
Program počinje u 18 sati, a trajat će do 23 sata.

Raspored događanja:
18:00 – 23:00 Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva
18:00 – 23:00 Razgledavanje vatrogasne opreme
18:30 – 19:30 Predavanje i razgovor: “Žene u vatrogastvu”, CTIF dvorana, Trenkova 44, Varaždin
20:00 Otvorenje izložbe “Iza vatrenog zida – Žene u vatrogastvu”, Izložbena dvorana Muzeja hrvatskog vatrogastva, Trenkova 44, Varaždin


Fotografije događaja