Događaj
od 06.srpnja
do 06.srpnja

četvrtak
od 10:00 do 12:00

LJETO KOD TESLE: Radionica „Mobili i pokretne strukture”

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 06.07.2023

Ljeto kod Tesle: Radionica „Mobili i pokretne strukture”

Vrijeme je za umjetničko oblikovanje! Na red dolazi radionica dizajnera Damira Prizmića „Mobili i pokretne strukture” koja će se održati u četvrtak, 6. srpnja 2023., od 10:00 – 12:00h u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Radionica je namijenjena za sve uzraste, a sudjelovanje je besplatno.
Vrijeme održavanja: četvrtak, 6. srpnja 2023., 2023., 10:00 – 12:00h
Broj polaznika: 8-10
Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

O radionici:
Na radionici ‘Mobili i pokretne strukture’ polaznici će izrađivati kinetičke objekte inspirirane radovima umjetnika poput Alexandera Caldera, dizajnera Bruna Munarija i drugih. Traženjem optimalnog odnosa između elemenata – vodeći pritom računa o fizičkoj i vizualnoj ravnoteži – stvarat ćemo kinetičke strukture koje reagiraju čak i na lagani povjetarac, kontinuirano mijenjajući formu. Osim korištenja pasivnih elemenata, pokazat ćemo kako naše mobile možemo učiniti još reaktivnijima – uključivanjem elektroničkih komponenti poput solarnih ćelija, motora i sl. Polaznici će se na radionici upoznati s različitim tehnikama rada, od klasičnih alata do 3d printanja, lemljenja i sl. Svoje kreacije moći će ponijeti sa sobom.

O voditelju radionice:
Damir Prizmić je freelance dizajner. Djeluje na širem spektru disciplina poput dizajna izložbi, interakcija, dizajna vizualnih komunikacija, produkata, koncepata i alata. Aktivan je i na području edukacije te na promicanju open-source i DIY kulture. Su-osnivač je i dopredsjednik Radione, udruge za razvoj DIY kulture temeljene na povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Radionica je dio programa “Ljeto kod Tesle koji provodi Tehnički muzej Nikola Tesla u partnerstvu s Radiona.org. Program je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija kroz Program poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj u 2023.

Fotografije događaja