Događaj
od 12.srpnja
do 12.srpnja

srijeda
od 10:00 do 12:00

Ljeto u Tesli: Hrvoje Đukez i Jakov Habjan: PLASTIC JUNGLE

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 12.07.2023

Pretposljednja radionica programa „Ljeto kod Tesle” dovodi nam u goste Hrvoja Đukeza i Jana Habjana s radionicom „Plastic Jungle“ koja je na rasporedu u srijedu, 12. srpnja 2023. od 10:00 do 12:00 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla.   

Radionica je namijenjena djeci od 8 godina na dalje, mladima i odraslima.
Vrijeme održavanja: srijeda, 12. srpnja 2023., 10:00 – 12:00h
Broj polaznika: 10
Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

O radionici:
Radionica recikliranja plastike „Plastic Jungle“ usmjerena je na edukaciju o vrstama i svojstvima plastike, karakterističnim upotrebama plastičnih materijala te mogućim načinima recikliranja i primjenama reciklata. Sudionici_ce radionice selektiraju otpadnu plastiku donesenu na radionicu prema oznakama na ambalaži i pomoću posebno izrađenih alata provode postupak mljevenja plastike u sitne komade, topljenja i izrade novih predmeta putem kalupa. Izrađene predmete mogu ponijeti kući!

Pozivamo sudionike_ce da na radionicu donesu plastične čepove za boce i druge vrste plastičnog otpada iz kućne kolekcije!

O voditeljima:
Hrvoje Đukez , rođen 1972 u Zagrebu. 1996.g. diplomirao slikarstvo na ALU Zagreb. Nagrada Zaba za diplomski rad. Djeluje u područjima dizajna, slikarstva, scenografije, performansa.Izlagao na više skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Profesionalno se bavi oblikovanjem muzejskih izložbi i muzejskih postava, industrijskim i grafičkim dizajnom. Voditelj i autor više likovnih radionica. Član HZSU i umjetničke radionice Petikat (Habjan, Žeželj, Cvjetanović, Greiner) unutar koje surealizira zajedničke autorske projekte: “Dućan metafora”, “Gaštronomija”, “Skale do sunca”, “Kaciga od Manche”, “Zvuk book”, “Otok, geto, azil”…

Jakov Habjan, Zagreb 1997. Dizajner i stvaralac koji djeluje na presjeku dizajna, manufakture, umjetnosti i DIY kulture. Završava preddiplomski Studij Dizajna pri Arhitekturi u Zagrebu 2019. godine, te magisterij Industrijskog Dizajna na akademiji u Haagu u Nizozemskoj 2022. godine, fokusirajući se na održivost i dugovječnost proizvoda. 
S velikim interesom za fizikalnost pri radu i poštovanje svojstava materijala oblikuje svoju praksu koja nastoji spojiti dizajn, obrtničku izradu i svijest o okolišu.
https://www.jakovhabjan.com/

Fotografije događaja