Događaj
od 17.rujna
do 17.rujna

nedjelja
od 09:00 do 00:00

OVE NEDJELJE 17.9. MUZEJSKI TRAMVAJ NE PROMETUJE

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 17.09.2023
Muzejski tramvaj neće voziti u nedjelju 17. rujna 2023.

Ove nedjelje 17. rujna 2023. muzejski tramvaj neće prometovati gradom već ćete ga moći vidjeti na prigodnoj izložbi u krugu tvrtke ZET u Ozaljskoj 105. Evo što vas tamo sve očekuje....

Povodom 132. obljetnice ZET-a, kao i Europskog tjedna mobilnosti, ZET organizira manifestaciju „Dani otvorenih vrata“, koja će se u krugu tvrtke u Ozaljskoj 105, održavati u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna od 9 do 17 sati.
Riječ je o prvoj takvoj manifestaciji ZET-a kojom se našim sugrađanima nastoji pružiti jedinstveni uvid u svakodnevni način funkcioniranja javnog gradskog prijevoza, predstaviti njegovu bogatu tradiciju, kulturno-tehničku baštinu i razvoj, a također predstaviti i dio naših vrijednih radnika čiji je svakodnevni trud utkan u funkcioniranje prijevozne usluge.

Posjetitelji će imati mogućnost razgleda tramvajske radionice u kojoj se na vozilima izvode najsloženiji popravci, a također će imati priliku razgledati kultno spremište tramvaja iz 1936. godine uz i organiziranu vožnju tramvajem uz stručno vodstvo.
U dvorištu ZET-a bit će izloženi autobusi, tramvaji, ali i radna vozila koja će se moći razgledati. Za ljubitelje tehničke baštine, kao i naše najmlađe sugrađane, pripremili smo posebne izloške kojima će se predstaviti segmenti vozila i njihovo održavanja, kao i unikatne makete vozila koje su nastale kao rad grupe vrijednih entuzijasta.

Kako bismo posjetiteljima omogućili još jednostavniji dolazak do Remize, u prometu će od 10 do 16 sati biti besplatna tramvajska linija 21 (turistički tramvaj ZET-a i tramvaj Tip 101) koja će svakih 30 minuta ( prva vožnja kreće sa Ljubljanice u 10 sati) prometovati kružnom trasom: Ljubljanica – Frankopanska-Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Trg bana Josipa Jelačića – Frankopanska-Ljubljanica.
Tramvaji će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima, a riječ je o posebnim vožnjama koje će vas podsjetiti na neka prošla vremena. Vožnja je besplatna.

Ulaz u dvorište ZET-a bit će omogućen iz Ozaljske, kod Upravne zgrade (istočna porta).
Fotografije događaja