Događaj
od 14.veljače
do 07.veljače

srijeda
od 18:00 do 00:00

VALENTINOVO POD ZVIJEZDAMA

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 14.02.2024

ULAZNICE ZA PREDAVANJA SU RASPRODANE

Na prvi pogled, za vječne romantike idealni planet možda bi bila Venera. Na Veneri Valentinovo traje čak 117 zemaljskih dana!
Za jednako romantičan ugođaj, ali ipak s kraćim vremenskim doživljajem, pobrinuti će se u našem Planetariju na prigodnim predavanjima pod zvjezdanim nebom uvijek romantično raspoloženi Ante Radonić i Zvonimir Drvar.

Na Valentinovo, u srijedu 14. veljače 2024., u Planetariju Tehničkog muzeja "Nikola Tesla" u Zagrebu, Savska cesta 18, održati će se dva prigodna predavanja:

U 18 sati Zvonimir Drvar, voditelj planetarija, vodi vas na „Valentinovo pod zvijezdama“
Na nebeskom svodu planetarija potražit ćemo najljepša zviježđa i zvijezde koje zapažamo u valentinovskoj noći. Potražit ćemo i vidljive planete na nebu kroz noć. Pogled u nebeske visine otkriva nam Velikog i Malog medvjeda, planet Jupiter, Mjesec i zviježđa poznatog zimskog šesterokuta poput Oriona, Bika i Blizanaca te sjajne zvijezde Sirijus. Istaknut ćemo sjajnije i poznatije zvijezde zimskog neba te možda pokušati i dokučiti što je u njima tako romantično!

U 19.30 sati Ante Radonić vodi vas na „Valentinovo među zvijezdama“
Ovom prilikom u kupoli planetarija simulurat ćemo izgled našeg neba u Valentinovskoj noći. Izgled neba nikada se u cijelosti ne ponavlja istim. Zbog gibanja Mjeseca i planeta Valentinovsko nebo uvijek je malo drugačije. Upoznajmo izgled našeg neba u ovoj noći i saznajmo zanimljive podatke o zvijezdama i zviježđima.

Broj ulaznica je ograničen. Ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na blagajni Muzeja u radno vrijeme. Ulaznice je moguće rezervirati i na telefon 01/4844 050 od utorka do petka u vremenu od 9 do 17 sati ili vikendom od 9 do 13 sati. Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 30 minuta prije početka predavanja.

„Nema sunca bez svjetlosti ni čovjeka bez ljubavi!“ Goethe
Fotografije događaja