Događaj
od 29.veljače
do 27.veljače

četvrtak/utorak
od 00:00 do 00:00

HRVATSKA U SVEMIRU

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 29.02.2024

CroCube, Tehnički muzej Nikola Tesla i Google Developer Groups Zagreb pozivaju vas u četvrtak 29. veljače 2024. na trosatno svemirsko-developersko druženje u muzeju:


O ovom događaju

Održat ćemo ovaj događaj na engleskom jeziku kako bismo ga mogli približiti raznovrsnoj publici, uključujući pojedince iz različitih pozadina koji su zainteresirani za aktivnosti ove grupe i potencijalno za temu.

Ulaz na događaj je BESPLATAN.
Prijave su obavezne putem weba GDG Zagreb: https://gdg.community.dev/events/details/google-gdg-zagreb-presents-croatia-in-space/

Više informacija o CroCubeu: https://crocube.hr/

PROGRAM

18:00: Okupljanje i uvod

18:15: "CroCube: Svemirska misija koja mijenja perspektivu"
Daniela Jović, voditeljica misije @ CroCube

Otkrijte kako su misije slanja nanosatelita u svemir omogućile demokratizaciju svemirske industrije. Saznajte gdje Hrvatska stoji po tom pogledu kroz prezentaciju CroCube - misiju lansiranja prvog hrvatskog satelita! Doznat ćemo kako CroCube donosi tehnološki napredak i otvara vrata za sudjelovanje Hrvatske u globalnoj svemirskoj areni.

19:15: "Izazovi i inovacije u razvoju aplikacija za prvi hrvatski satelit"
Dorjan Cindrić, voditelj projekata @ Exevio

Predavanje pruža uvid u izazove i prepreke s kojima su se suočavali programeri tijekom razvoja aplikacije za prvi hrvatski satelit, CroCube. Istražujemo složenost inženjerskog procesa, naglašavajući ključne tehničke aspekte. Kroz analizu problema s kojima su se programeri suočavali otkrivamo kako su prevladali izazove kako bi stvorili funkcionalnu aplikaciju koja ne samo da prati satelit, već pruža i obogaćujući obrazovni i tehnički sadržaj.

20:15-21:00: Umrežavanje
Fotografije događaja