Edukacija
od 27.travnja
do 28.travnja

subota/nedjelja
od 10:00 do 13:00

U društvu pčela

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb
Datum početka/završetka: 27.04.2019. / 28.04.2019.
Vrijeme održavanja: 10 -12 sati
Organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
Voditelj: Katarina Ivanišin-Kardum

Upoznajte život pčela i njihovu važnost u životu čovjeka...

U sklopu 24. EMA-e (Edukativne muzejske akcije), u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, na temu (Pre)hrane, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla osmišljene su radionice pod nazivom U društvu pčela.

Uloga pčela u životu čovjeka slojevita je. Kao oprašivači pomažu proizvesti usjeve, vrijednosti procijenjene na trećinu hrane koju koristimo. Ukusni med i cvjetni vrtovi koje održavaju oprašivanjem, dodatno obogaćuju život na zemlji. U Tehničkom muzeju Nikola Tesla (TMNT) nalazi se Apisarij – staklene košnice sa živim pčelama. Košnice su prolazom povezane s okolinom što pčelama omogućava izlazak u prirodu i prikupljanje peluda i nektara.

U sklopu radionica sudionici će posjetiti apisarij, saznati ponešto o pčelama, nakon čega će u dvorištu TMNTa sudjelovati u sađenju urbanog vrta s medonosnim biljem, kontinentalnog i mediteranskog. Pri tom će saznati dodatne podatke o pčelama, učiti o bilju koje sade, te spoznati da od različitog medonosnog bilja dobijamo različite vrste meda, ove izuzetno vrijedne namirnice za čovjeka.

Vrijeme održavanja: 27. i 28. travnja 2019., od 10 do 12 sati. Doći i ostati može se po želji unutar dva sata trajanja radionice. Vodstvo u Apisariju ponavljat ćemo svakih pola sata  (10, 10:30, 11:00, 11:30).  Radionice će se ponovno održati 2. i 10. svibnja te na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2019. Mjesto održavanja: Apisarij i dvorište Tehničkog muzeja Nikola Tesla. 

Sudjelovanje na radionicama je besplatno uz kupljenu ulaznicu za stalni postav Muzeja u iznosu od 20 kuna (za djecu do 7 godina starosti posjet zbirkama je besplatan). Radionice su namijenjena svim uzrastima. 

Rezervacije nisu potrebne. 

Dodatne informacije na: katarina.ivanisin.kardum@tmnt.hr
Autorice radionica: Katarina Ivanišin Kardum i Marija Crnčević
Voditeljica radionica: Katarina Ivanišin-Kardum, viši muzejski pedagog, Tehnički muzej Nikola Tesla

Fotografije edukacije