Edukacija
od 11.lipnja
do 11.lipnja

utorak/utorak
od 19:00 do 21:30

Fotografijom kroz svemir, predavanje

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla

Predavanje uz izložbu Astrofotografija. Predavač: Saša Nuić
Kino dvorna Tehničkog muzeja Nikola Tesla, utorak, 11.6.2019. u 19 sati
Trajanje predavanja: 90 min
Poslije predavanja uslijedit će promatranje neba.

Nevjerojatan je sklad zvjezdanog neba, boja maglica, galaksija. Svemirska estetika budi u nama ushit. Ali, amaterska astrofotografija nije samo estetika. Svaki prikupljeni foton daje informaciju o svemiru koji nas okružuje, a više njih, pretočenih u fotografiju, nosi vrijedne spoznaje koje će autor predavanja podijeliti s posjetiteljima. Pridružite mu se na putu slikom i riječima – od Sunčevog sustava, preko objekata iz naše galaktičke okoline, sve do vrlo udaljenih galaksija.

O predavaču: Rođen 1969. godine u Splitu, Saša Nuić amaterski se bavi astronomijom od 2008. godine i aktivni je član Astronomskog društva Beskraj iz Zagreba. Godine 2009. snima svoje prve astrofotografije. Njegove su fotografije izlagane na više skupnih izložbi u Hrvatskoj, a neke su predstavljene i na trenutnoj izložbi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Autor je i više članaka na astronomskom portalu www.zvjezdarnica.com. Velika većina odnosi se na popularno-znanstveno objašnjavanje amaterskih astrofotografija, što je i bila inspiracija za ovo predavanje.


ULAZ NA PREDAVANJE JE BESPLATAN. BROJ ULAZNICA JE OGRANIČEN. ULAZNICE JE MOGUĆE I REZERVIRATI NA TELEFON 01/4844 050 ZA VRIJEME OTVORENOSTI MUZEJA ZA POSJETITELJE.

Kontakt: Zvonimir Drvar, zvonimir.drvar@tmnt.hr

Fotografije edukacije