Edukacija
od 15.svibnja
do 31.prosinca

petak/četvrtak
od 09:00 do 23:00

Vodstvo odjelom transformacije energije: #7 minutamuzeja

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla

#7 minutamuzeja –  prilagođavanje sadržaja stalnog postava Tehničkog muzeja Nikola Tesla posjetiteljima „na daljinu“ i osobama s oštećenjem sluha

Mjesto događanja: YouTube kanal, web stranica i facebook profil Tehničkog muzeja Nikola Tesla

Dana 18. svibnja 2020. u Hrvatskoj će se 40. godinu za redom obilježiti Međunarodni dan muzeja - ove godine u vrlo neuobičajenim prilikama uzrokovanim pandemijom koronavirusa i potresom koji je razorio Zagreb.

ICOM (International Council of Museums), koji tematski usmjerava Međunarodni dan muzeja, predložio je za 2020. godinu obilježavanje ove manifestacije s temom „Muzeji za jednakost: različitost i uključivost“ (Museums for Equality: Diversity and Inclusion).  

Iako je Tehnički muzej Nikola Tesla ponovno otvorio vrata svojim posjetiteljima 5. svibnja 2020., zbog još uvijek važećih mjera socijalnog distanciranja i poštivanja preporuka HZJZ-a, nastavljamo već uhodanu komunikaciju s našom publikom putem digitalnih kanala (društvene mreže, YouTube, Instagram).

Program #7minutamuzeja serijal je video vodstava kustosa odjelima Tehničkog muzeja Nikola Tesla, sažetih na trajanje od 7 minuta. Kako je jedan od strateških ciljeva Muzeja, integracija posjetitelja s različitim oblicima invaliditeta u muzejske aktivnosti, ovi videozapisi prilagođeni su osobama s oštećenjem sluha, simultanim prijevodom na znakovni jezik. Riječ je o skupini društva podzastupljenoj što se tiče mnogih sadržaja, a zasigurno i muzejskih. Prvi video isječak #7minutamuzeja - odjel Transformacija energije, premijerno će biti prikazani 18.5. 2020. na YouTube kanalu Tehničkog muzeja Nikola Tesla te na fb i web stranici Muzeja. Ističemo da je program produciran u potpunosti muzejskim kapacitetima.

Organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla (TMNT)
Za organizatora: Markita Franulić, ravnateljica
Autor projekta: Katarina Ivanišin Kardum, viši kustos pedagog, TMNT
Voditelj: Branimir Prgomet, kustos, TMNT
Stručni suradnici: Dubravka Sandev, prevoditeljica na znakovni jezik
Snimatelj i montažer: Zvonimir Ambruš, vodič demonstrator, TMNT
Organizator komunikacije s javnošću i posjeta: Marijo Zrna, TMNT

Kontakt za medijske izjave: katarina.ivanisin.kardum@tmnt.hr, 099/692 4805

Video pogledajte na:

https://www.youtube.com/watch?v=gd6kjCNIT3E

Fotografije edukacije