Edukacija
od 23.siječnja
do 24.siječnja

subota/nedjelja
od 10:13 do 10:13

Vikend edukativne radionice: Moj grad budućnosti i Elektro pop-up - sudjelujte po želji od 10 - 13 sati

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla

1. Radionica “Moj grad budućnosti”

Mjesto održavanja:  U sklopu postava
Vrijeme održavanja: subota, 23. siječnja 2021., 10:00 -13:00 h

Radionica je mjesto je na kojem bi djeca željeli živjeti za 20 godina. “Grad budućnosti” umanjeni je model grada kojeg oblikuju prema svojim idejama, željama i mašti te povezuju s elektronikom i tehnologijom. Radionica se bavi zelenim energijama i održivošću, kao i socijalnim temama kako izbjeći siromaštvo i integrirati manjine i ranjive skupine u svakodnevni život. Na radionici će se koristiti različiti materijali (karton, plastika, metal, dijelovi računala) za kreiranje artefakata koje polaznici mogu zamisliti kao dio svoje budućnosti. Radionica će koristiti samo već korištene i reciklirane materijale.

Dob: 10-16 godina

Maksimalni broj sudionika koji mogu istovremeno sudjelovati na radionici: 5-10.
Sudionici mogu doći po želji unutar termina trajanja radionice, te napraviti dio zadatka u dogovoru s voditeljicom radionice.
Prethodna prijava nije potrebna.
Sudjelovanje na radionici za djecu je besplatno.

Voditeljica: Deborah Hustić - deborahhustic@gmail.com
Deborah Hustić – medijska umjetnica, kustosica i edukatorica. Bavi se već godinama STEAM edukacijom i maker kulturom te radi kao voditeljica udruge Radiona – Zagreb Makerspace. Voli lemiti i izrađivati neobične glazbene instrumente i svakojake uređaje, pričati priče izložbama, svirati na synthovima, pisati kad ima što za reći i uživa stvarajući edukativne programe za ljude svih dobi i interesa u različitim područjima kojima se bavi ili ne bavi (pa sebe pri tome educira). Pokušava osmisliti hrpu ideja na mnogim životnim frekvencijama, a najviše uživa u dobroj suradnji s drugim ljudskim bićima.

Web: https://linktr.ee/deborahhustic


2. Radionica Elektro pop-up

Mjesto održavanja: U sklopu postava
Vrijeme održavanja: nedjelja 24. siječnja 2021., 10:00 – 13:00 h

Dizajn pop up-a temelji se na nekoliko osnovnih tehnika poput elemenata povlačenja, nagiba, vrtnje i podizanja. Nije važan samo iskačući dio, u paper engineeringu također radimo s pokretima i animiramo način na koji se pop up mehanizam preklapa i pomiče što čini interakciju još snažnijom. Knjige su sjajan način kako naučiti više o paper engineeringu i stvaranju pop up elemenata.
Radionica će se baviti dizajniranjem i rješavanjem pop up sistema u obliku male knjige sastavljene od 3 do 4 strane s jednakim brojem pop-up elemenata a uz to ugradit ćemo i malene LED diode u mehanizam.

Dob polaznika: 12+

Maksimalni broj sudionika koji mogu istovremeno sudjelovati na radionici: 5-10.
Sudionici mogu doći po želji unutar termina trajanja radionice, te napraviti dio zadatka u dogovoru s voditeljicom radionice.
Prethodna prijava nije potrebna.
Sudjelovanje na radionici za djecu je besplatno.

Voditeljica: Paula Bučar - paulabucar11@gmail.com
Paula Bučar diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (nastavnički odsjek, kiparstvo). Radi u POU Zaprešić, vodi Galeriju Razvid, likovne radionice i scenografiju ZKDM-a (Zaprešićko kazalište za djecu i mlade). Radioni se pridružuje prije nekoliko godina te od tada aktivno sudjeluje u sklopu programa laba i kao voditeljica radionica 3D olovkama za djecu. Djeluje u okviru Radionina izlagačkog i edukativnog programa.

Fotografije edukacije