Edukacija
od 11.rujna
do 11.rujna

subota/subota
od 10:00 do 14:00

Ljeto kod Tesle - 8. tjedan: Qbot i Ozobot roboti dolaze u posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla

Dok u nevjerici čitamo svoj tekst i vidimo da najavljujemo već osmi tjedan programa ‘Ljeto kod Tesle’ u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, pozivamo vas da se za to vrijeme brzo prijavite na radionicu robotike na kojoj ćete saznati sve o Qbot i Ozobot robotima i pritom još biti u mogućnosti osvojiiti i nagradu Visokog učilišta Algebre.

Vrijeme održavanja: subota, 11. rujna 2021., 10:00 – 14:00h
Mjesto: Tehnički muzej Nikola Tesla

Broj polaznika: 15

Ciljna publika: uzrast 6.,7. i 8. razred osnovne škole (12-15 godina) i 1.-4. razred srednje škole (15-18 godina)

Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

O radionici:

Na radionici robotike polaznici će se upoznati s edukativnim robotima – Ozobotom i Qbotom, njihovim načinom rada i mogućnostima programiranja. Različite aktivnosti programiranja osmišljene su kao igre u kojima će polaznici programirati robote i skupljati bodove. Na samom kraju radionice, mali programer s najviše bodova, osvojit će nagradu. Nagrada je voucher s popustom od 30% na upis na radionicu Digitalne akademije 4.0.

O voditeljima:
Petra Kruljac završava stručni studij Visoke škole za informacijske tehnologije te je dugi niz godina web developer i grafički dizajner. Kroz brojna stručna usavršavanja stekla je praktično znanje na području projektiranja i izrade online računalnih platforma. Na programu Digitalne akademije je od njegovog samog početka, 2016. godine. Digitalnim kompetencijama je podučavala preko 700 naših polaznika na redovnoj nastavi Digitalne akademije, Zimskim i Ljetnim školama te Digitalnom ljetnom kampu. Kroz dugogodišnje iskustvo rada s djecom prenijela je svoje kreativne ideje u autorska djela za nastavne sadržaje projekata i radionica robotike, programiranja, modeliranja i web dizajna. Petra program Digitalne akademije smatra važnim kako bi polaznici kroz odgojno obrazovni proces stekli informacijsku i podatkovnu pismenost, razvili svoje komunikacijske i suradničke vještine te postali samostalni stvaratelji digitalnog sadržaja.

Dino Kurelović radi kao razvojni programer u firmi koja razvija računalne igre, gdje osim na Unity platformi, programira i u Unrealu. U Algebri je dugogodišnji suradnik na više različitih područja. Radi kao predavač na Digitalnoj akademiji, programu za razvijanje digitalne pismenosti kod djece osnovnoškolskog uzrasta te na programu Unity programiranja za djecu od 7. razreda osnovne škole do 2.razreda srednje škole. Predavač je i na programima obrazovanja za odrasle te na specijalističkim seminarima. Sudjelovao je u razvoju sadržaja za navedene programe i ima bogato iskustvo u radu s raznim programskim jezicima. S djecom je radio na brojnim radionicama, Ljetnim i Zimskim školama te na Ljetnom kampu. Uz brojna stručna znanja odlikuje ga pozitivan pristup učenicima i polaznicima koje se uvijek trudi motivirati i približiti im tehnologiju.

O organizaciji:
Algebra grupa (www.algebra.hr) je vodeće hrvatsko i regionalno učilište koje je prisutno u više od 30 gradova diljem Republike Hrvatske. Naše poslovanje temelji se na kontinuiranom ulaganju u nastavne programe, predavački kadar i njihovo stručno usavršavanje te ukupno poboljšanje kvalitete usluge. Algebra je postala najznačajniji regionalni edukacijski partner tvrtki Microsoft, Cisco, Adobe, Autodesk, ECDL, VMware, EC-Council i drugih. Unutar iste grupacije djeluje i Visoko učilište Algebra. U sklopu Algebre djeluje cjeloživotno obrazovanje odraslih, pripreme za ispite Državne mature te Junior programi za učenike osnovnih i srednjih škola (www.algebra.hr/junior). U sklopu Junior programa djeluje Digitalna akademija koja je namijenjena osnovnoškolcima koji se kroz igru i na opušten, zabavan način žele digitalno opismeniti. Za sve one koji vole programiranje mogu se uključiti u naše radionice programiranja, One su namijenjene učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.

O projektu:
Pilot-projekt Makers` Community Hub dio je provedbe Akcijskog plana projekta Urban M, osmišljen uz uključivanje dionika.

Partneri: Grad Zagreb, Tehnički muzej Nikola Tesla
Koordinator pilot-projekta: Radiona – Zagreb Makerspace

Dionici u projektu: Algebra, Bioteka, Gradionica, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska zajednica Tehničke kulture, Hrvatski robotički savez, Impact Hub Zagreb, Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Obrtnička komora Grada Zagreb, Radiona – Zagreb Makerspace, samostalna umjetnica Nina Iris Bešlić, Zagrebački inovacijski centar – ZICER, Zelena mreža aktivističkih grupa – ZMAG.

Fotografije edukacije