Edukacija
od 27.rujna
do 27.rujna

ponedjeljak/ponedjeljak
od 17:00 do 20:00

Radionica 3D ispisa za građevinski sektor

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla

Radionica 3D ispisa za građevinski sektor održava se u ponedjeljak, 27. rujna od 17:00 do 19:00 sati u Kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Radionica je dio UrbanM projekta i namijenjena je obrtnicima u građevinarstvu.

O radionici:
Na radionici ćemo se baviti najraširenijom tehnikom ispisa 3D modela, te samim modeliranjem – izradom objekata za zidne površine i sl. pomagala koji se mogu 3D printati. Polaznici će prvo dobiti uvod u softversku i hardversku komponentu kao i vrste materijala za printanje. Fokusirat ćemo se na važne točke podešavanja i kalibraciju samog printera te pomoći ljudima kako proći kroz trnovit put pravilnog odabiranja postavki. Proći ćemo s polaznicima kroz tehnike crtanja i izradu G-koda za ispis.

O voditelju:
Mario Pavlić – elektroničar po struci, radi godinama kao razvojni tehničar informatičkih sustava. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, specijalizacija u područjima PIC mikrokontrolera (Microchip), igraćih naprava, senzora pokreta, holograma, CNC uređaja i 3D printera. Član je Udruge za razvoj „uradi-sam“ kulture – Radiona - Zagreb Makerspace, gdje je osim na naprednoj elektronici, angažiran i kao tehnički voditelj grupe za 3D printere / CNC uređaje. Izradio hologram Marije Jurić Zagorke za istoimeni muzej koji je do sada predstavljen na brojnim festivalima i sajmovima. Voditelj niza uspješnih radionica vezanih za 3D printanje, tehnike jetkanja el. Proločica, open source robotike i kinetike - pokrentih objekata.

Web: radiona.org

Vrijeme održavanja:
17:00-20:00h, ponedjeljak, 27. rujna 2021.

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla - Kino dvorana
Savska cesta 18, Zagreb

Ciljna publika:
Obrtnici u građevinskom sektoru

Radionica je besplatna

Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

Fotografije edukacije