Izložba
od 19.03.2021
do 21.03.2021

BOJA U VIRTUALNOM OKRUŽENJU

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 19.03.2021 do 21.03.2021
MEĐUNARODNI DAN BOJA 21. OŽUJKA 2021.
INTERNATIONAL COLOUR DAY 21st MARCH 2021

BOJA U VIRTUALNOM OKRUŽENJU

Hrvatska udruga za boje, HUBO (Croatian Colour Society, CroCoS), u suorganizaciji sa Sveučilištem u Zagrebu Tekstilno – tehnološkim fakultetom, Grafičkim fakultetom, Arhitektonskim fakultetom i Akademijom likovnih umjetnosti, ove godine po 8. put, audio-vizualnom multimedijskom izložbom, obilježava Međunarodni dan boja MDB 2021 (International Colour Day), koji se tradicionalno slavi na prvi dan proljeća, 21. ožujka.

Izložba će se održati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a biti će otvorena od 19.ožujka 2021, od 11:00 do 16:00 sati te 20. i 21. ožujka 2021. od 9:00 do 13:00 sati.
ULAZ NA IZLOŽBU JE BESPLATAN

Ove godine izabrali smo, kao medij predstavljanja, svjetlost i virtualno okruženje te će se, sada već 3. godinu za redom, održati i Međunarodna izložba digitalnih otisaka na ceradnom platnu, ZAGREB FULL COLOR 21, koja će biti postavljena na vanjsku ogradu Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Svjetlosnom instalacijom „Dugin hir“, supružnici Gordana i Zorislav Šojat, umjetnici svjetlom, okupat će izložbenu dvoranu svjetlosnim efektima razlijevanja i igre boja, dok će ostali izlagači predstaviti svoje radove u formi video izložbe.

U video izložbi sudjeluju umjetnici, dizajneri i znanstvenici sa Sveučilišta u zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Grafičkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta i Akademije likovnih umjetnosti te umjetnici slikari i grafičari, ljubitelji boje i prijatelji Hrvatske udruge za boje.

Sudjeluju i studenti Sveučilišta u zagrebu Tekstilno-tehnološkog i Grafičkog fakulteta video izložbama svojih radove te imamo gostovanja srednjih škola - Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Zadra, Trgovačke i tekstilne škole iz Rijeke te strukovne škole iz Varaždina, smjer Dizajner odjeće.

Sudjeluju i najmlađi izložbom dječjih radova Obojimo svijet, u kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola Julija Klovića i Izidora Kršnjavog iz Zagreba, u suradnji s JU Muzeji i galerije Nikšić iz Crne Gore.

Također, bit će prikazana i video izložba tekstilnih skulptura studenata Sveučilišta u Zagrebu tekstilno-tehnološkog fakulteta, diplomskog studija Dizajn tekstila, nastalih pod mentorstvom izv. prof. art. Koraljke Kovač Dugandžić. Izložba pod nazivom „Judith Scott kao poticaj - tekstilne forme“ postavljena je i u živo u Galeriji TTF (Tekstilno-tehnološkog fakulteta) te će biti otvorena od 18. ožujka do 6. travnja, 2021. Ova izložba posvećena je Svjetskom danu osoba s Dawn sindromom, koji se kao i Međunarodni dan boja obilježava svake godine 21. ožujka!
Fotografije izložbe