Izložba
od 14.04.2023
do 30.04.2023

KREATIVNO STUDIRANJE / IZLOŽBA RADOVA STUDENATA INFORMATIČKOG DIZAJNA / 25 godina Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 14.04.2023 do 30.04.2023

Tehničko veleučilište u Zagrebu obilježava 25 godina. O uspješnosti i rezultatima tijekom 25 godina postojanja Veleučilišta govori više desetaka mladih ljudi koji su danas osnivači i vlasnici privatnih poduzeća. Mnogi, također, postaju značajni dionici međunarodnih i domaćih tvrtki u području IT-a na rukovodećim radnim mjestima. Praktična iskustva i vještine koje su stekli tijekom studiranja čine odskočnu dasku za početak njihove uspješne karijere.

Na izložbi se predstavljaju studentski radovi iz polja 2D i 3D grafičkog dizajna; dizajna digitalnih proizvoda, aplikacija, dizajna web-a, razvoja video igrica-gaminga, 3D modeliranja i animacija.

Izloženi studentski radovi nastali su uz mentorstvo profesora, predavača i asistenta TVZ-a. Na kolegijima Grafički dizajn i Dizajn vizualnih komunikacija oblikovani su vizualni identiteti za 25. obljetnicu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Osim te važne godišnjice, tema radova bila je TVZ-ov tim za STEM games kao i TVZ-ov e-sports tim koji svojim velikim uspjesima i pobjedama na natjecanjima hrvatskih fakulteta daju značajan doprinos TVZ-ovom statusu među ostalim hrvatskim visokoškolskim ustanovama IT područja.

Među izloženim radovima mogu se razgledati inovativna rješenja digitalnih aplikacija kreiranih na kolegiju Projektiranje inovacija koji je prvi kolegij posvećen inovacijama u Hrvatskoj.

Majice kao promotivno sredstvo dizajnirane su nastavno na primarne teme, no jednim dijelom predstavljaju mini-natjecanje DesignIT koje se ove godine održalo u sklopu najvećeg hrvatskog studentskog natjecanja u oblikovanju mobilnih, web i IoT rješenja, već 11 godina poznatog Mc2.

Zadatak edukativne namjene oblikovan je na kolegijima Planiranje i Prototipiranje digitalnih proizvoda i Dizajn digitalnih proizvoda. Kreativni rezultati ostvareni na kolegijima Digitalna Animacija, TV i video snimanje, Procesi video produkcije i Produkcija digitalnih medija prikazuju se na računalima u postavu.

Poticanje inovativnosti glavni je cilj obrazovanja na TVZ-u, te je tema hrvatskih inovatora obrađena putem popularnih formi za Instagram kojima su studenti „oživjeli“ likove Nikole Tesle, Fausta Vrančića i Ivana Vučetića.

Primjena suvremene računalne tehnologije, uz društveno angažirani pristup te edukativne ciljeve, kreativnom upotrebom dizajna dobiva veliku komunikacijsku moć. Studenti izložbom pokazuju kako su sposobni biti važan dionik suvremenog razvoja digitalnog društva.

Izložbeni prostor na katu Muzeja, u sklopu stalnog postava
Radno vrijeme: utorak–petak: 09 - 17; subota–nedjelja: 09 - 13; ponedjeljkom i praznicima zatvoreno.

Ulaznica za stalni postav vrijedi i za izložbu.

Kontakt: Marijo Zrna, marijo.zrna@tmnt.hr






Fotografije izložbe