Misija i vizija

 

MISIJA

Tehnički muzej Nikola Tesla nacionalni je muzej znanosti i tehnike, jedinstven u Hrvatskoj. Prikuplja, istražuje i prezentira znanstvenu i tehničku baštinu, odnosno predmete i dokumentaciju važnu za istraživanje, zaštitu i komunikaciju te baštine.

Tehnički muzej Nikola Tesla usmjeren je na sve članove zajednice, a edukaciju smatra jednim od svojih primarnih zadataka.

 

VIZIJA

Tehnički muzej Nikola Tesla mjesto je kreativnog i interaktivnog spoznavanja tehničke baštine te učenja o temeljnim pojmovima znanosti, kao i principima te aktualnostima tehnike i tehnologije. Muzej teži poticanju inovativnosti, učenju kroz razumijevanje i istraživanje, uz upoznavanje povijesnog i baštinskog konteksta.

U svojim programima, Muzej potiče suradnju širokog spektra stručnjaka različitih znanstvenih i tehničkih disciplina, kao i umjetnika u objašnjavanju prirode znanosti i tehnike.

Djelujući u skladu s potrebama korisnika u cilju postizanja kvalitetnijeg življenja, TMNT je mjesto prikaza i promocije znanstvenog i tehničkog identiteta te je neposredno koristan zajednici u kojoj djeluje.

TMNT promiče znanstvena i tehnička dostignuća i proizvode pojedinaca, organizacija i ustanova iz Hrvatske. U skladu sa svojim imenom, Muzej promiče lik i djelo Nikole Tesle.

Tehnički muzej Nikola Tesla mjesto je spoznavanja, istraživanja, učenja, razumijevanja i kritičkog promišljanja.

Tehnički muzej Nikola Tesla mjesto je susreta, istraživanja, suradnje i zabave, te teži pozicioniranju kao lokalno, regionalno i međunarodno prepoznatljiva institucija.